Milo 25.06.2023 09:25 Zobraziť v diskusii

Re: Prigožinov pochod na Moskvu

Vyzerá to cele ako zoštátnenie častí firmy PMC Wagner a reorganizáciu pre budúce operácie (pozri aj čerstvý zákon o prijímaní trestaných do ozbrojených síl RF). Firma Wagner v skutočnosti vždy podliehala tomu istému riadeniu a vykonávala "objednávky", ktoré nemohli vykonávať regulérne vojenské jednotky RF. Preto je financovaná nie zo štátneho rozpočtu, ale systémom koncesií (ropa v Sýrii, zlato v Afrike).

"Ruské" elity sa nejako nevedia dohodnúť, ako deliť zisky z SVO - pozri aj Prigožinovu kritiku Gaspromu pri "veľkom vztyčovaní vlajok") alebo toto včerajšie vyjadrenie Kadyrova:

Myslel som, že niektorým ľuďom sa dá veriť. Že úprimne milujú svoju vlasť ako skutoční vlastenci až do morku kostí. Ukázalo sa však, že kvôli osobným ambíciám, výhodám a kvôli arogancii ľudia môžu napľuvať na náklonnosť a lásku k vlasti.

Hovoril som s Prigožinom, naliehal som na neho, aby opustil svoje podnikateľské ambície a nemiešal ich so záležitosťami národného významu. Myslel som si, že ma počuje, ale ukázalo sa, že tento hnev v ňom po celý ten čas len rástol. Reťaz neúspešných obchodov vyvolala v podnikateľovi hlboko zakorenenú a dlhotrvajúcu nevôľu, ktorá vyvrcholila, keď úrady Petrohradu neposkytli jeho dcére vytúžený pozemok. Arogancia jednej osoby mohla viesť k takýmto nebezpečným následkom a vtiahnuť do konfliktu veľké množstvo ľudí.

...

https://t.me/RKadyrov_95/3719

alebo toto Prigožina, tiež zo včera:

"Ozbrojené sily Ukrajiny sa nechystali zaútočiť na Rusko s blokom NATO [...] Ruské ministerstvo obrany klame verejnosť a prezidenta."

"Úlohou bolo rozdeliť hmotný majetok na Ukrajine. V Donbase sa vo veľkom kradlo, ale oni chceli viac."

Všetko "vlastenci až do morku kostí".

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.