Milo 27.06.2023 10:06 Zobraziť v diskusii

Re: Propaganda - ako sa vyrába súhlas

Putinov rating po Prigožinovej rebélii vzrástol na 90 %

08:55. 27.06.2023

Putinov rating po Prigožinovom pokuse o vzburu ktorý „priniesol chaos“ stúpol na 90 % – Rusi sú pripravení „modliť sa“ za prezidenta Ruskej federácie na pozadí udalostí z 24. júna.

Zodpovedajúce vyhlásenie urobil bývalý zástupca Štátnej dumy, riaditeľ ruského Inštitútu politického výskumu LLC Sergej Markov.

Riaditeľ inštitútu objasnil, že teraz šéf Wagner PMC Jevgenij Prigozhin v očiach verejnosti vyzerá ako „jazdec apokalypsy“, ktorý prináša chaos:

„Prezidentova podpora bola 80% a po týchto udalostiach sa stala 90%, pretože ľudia v Prigozhinovi nevidia politika s nejakým programom, ale jazdca apokalypsy – predzvesť chaosu. V tomto zmysle sú ľudia pripravení modliť sa za Vladimíra Vladimiroviča: len nás zachráň od všetkého toho chaosu. Za týchto podmienok sa netreba zvlášť zaujímať o verejnú mienku, a ak sa vyskytnú problémy s poklesom podpory, budú sa angažovať vo verejnej mienke,“ hovorí Sergej Markov.

Dodávame, že Sergej Markov figuruje v hlavnej databáze sankcií NACP. Ukrajina a Kanada už voči nemu zaviedli ekonomické obmedzenia." Markov vyzval príslušníkov Ozbrojených síl Ukrajiny, ako aj predstaviteľov ukrajinských bezpečnostných síl, aby prešli na stranu Ruska. Aktívne podporuje kroky a politiky, ktoré narúšajú alebo ohrozujú územnú celistvosť, suverenitu a nezávislosť Ukrajiny," dodal. ako aj stabilitu a bezpečnosť na Ukrajine,“ vysvetlila tlačová služba.

https://www.yenisafak.com/ru/world/5929

--

proti

--

Vyzerá ako slaboch a jeho rozprávkam už neveria ani Rusi. Čo teraz spraví Putin?

Čo nám ukázala Prigožinova revolta: Putin išiel do vojny, do ktorej nemal. Vedie ju zle a vo výsledku len ohrozil bezpečnosť svojich občanov.

O jednu vec však Putin – a v tom sa zhodujú všetci analytici – už prišiel. Imidž rozhodného lídra, ktorý si budoval vyše dve desaťročia.

[...]

https://dennikn.sk/3443525/vyzera-ako-slaboch-a-jeho-rozpravkam-uz-neveria-ani-rusi-co-teraz-spravi-putin/

---

Určite majú obaja dva dni po udalosti spoľahlivé prieskumy verejnej mienky na vedeckom základe:). Úroveň a tým pádom i dôveryhodnosť PR Denníka Šekel je ale rádovo nižšia.

PS: Vśimol by si niekto, keby sa znak šekelu a denníka zamenili?


Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.