Milo 28.06.2023 15:36 Zobraziť v diskusii

Re: PMC Wagner

Ruský prezident Vladimir Putin uviedol, že od mája 2022 do mája 2023 vynaložila Ruská federácia 86 miliárd rubľov na preádzku súkromnej vojenskej spoločnosti Wagner

"Chcel by som zdôrazniť a chcem, aby o tom všetci vedeli: prevádzku celej skupiny Wagner plne zabezpečoval štát. Túto skupinu sme plne financovali z ministerstva obrany, zo štátneho rozpočtu," povedal prezident.

Vladimír Putin: “Náklady (PMC Wagner) plne prevzal štát a časť tejto skupiny, spoločnosť Concord, práve v tomto čase dodávkami stravovacích služieb pre armádu zarobila 80 miliárd rubľov. Dúfam, že v priebehu týchto operácií nikto nič neukradol alebo ukradol málo. Ale určite sa tým všetkým budeme zaoberať.

--

Concord Group of Companies  je ruská holdingová spoločnosť , ktorá zahŕňa podniky verejného stravovania, stavebné spoločnosti, médiá, súkromnú vojenskú spoločnosť Wagner a spoločnosti v iných odvetviach, ktoré vlastní Evgeny Prigozhin .

Materskou organizáciou skupiny je spoločnosť s ručením obmedzeným „Concord Management and Consulting“, ktorá sídli v Petrohrade a ktorej hlavnou činnosťou sú „reštauračné činnosti a služby rozvozu jedál“

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.