Zora 04.07.2023 21:34 Zobraziť v diskusii

Re: Stratená turistická ponorka v Atlantiku

28.6.23

Zvláštne načasovanie: Zomrel herec, ktorý hral v Titanicu postavu prepojenú s tragickou ponorkou

Vo filme Titanic hral Isidora Strausa, ktorý zahynul aj so svojou manželkou Idou. Rodina herca Lewa Paltera († 94) teraz potvrdila, že podľahol pľúcnej chorobe.

Palter sa do pozornosti dostal po tom, čo sa objavila informácia o rodinnom prepojení katastrofy Titanicu s tragédiou ponorky Titan. Šéfom firmy OceanGate bol Stockton Rush († 61), ktorý vo vlastnej ponorke aj zahynul.

Jeho manželka Wendy Rush je prapravnučkou práve Isidora Strausa. Zakladateľ obchodného domu Macy’s cestoval Titanicom aj so svojou manželkou Idou. Tá sa mohla zachrániť v člne, odmietla však opustiť manžela. Vo filme režiséra Jamesa Camerona z roku 1997 sú zobrazení ako starší pár ležiaci v objatí v posteli, kým okolo nich stúpa voda.

A práve postavu Isidora Strausa stvárnil Lew Palter. Jeho rodina teraz potvrdila, že umrel na chorobu pľúc. Keď práve sám nehral, učil hrať iných. Palter bol od roku 1971 až do dôchodku v roku 2013 učiteľom v kalifornskej škole umenia CalArts. Jeho kurzmi prešli tisícky študentov, medzi nimi napríklad aj herec Ed Harris.


--

tu je vidno scénu s posteľou

--

aktualizácia:

zomrel 21.5.23, mesiac pred udalosťou

https://en.wikipedia.org/wiki/Lew_Palter

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.