Milo 12.07.2023 07:04 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Ukrajiny

Na Ukrajine sa začala výstavba závodu na výrobu tureckých bezpilotných lietadiel Bayraktar

Uvedenie závodu do prevádzky je plánované v roku 2025.

Minister strategického priemyslu Ukrajiny Alexander Kamyšin oznámil výstavbu závodu na výrobu tureckých útočných bezpilotných lietadiel Bayraktar. Ešte predtým, 8. júla, Zelenskij a Erdogan podpísali dohodu o spolupráci pri rozvoji strategických odvetví, vrátane výroby UAV na Ukrajine.

Podľa Kamyshina sa prípravy na výstavbu závodu v Bayraktare začali už pred niekoľkými rokmi, potom však došlo k zastaveniu pre nezhody. Teraz, po podpísaní osobitného memoranda, bude výstavba pokračovať.

Spustenie prevádzky závodu je plánované v roku 2025. Koľko dronov bude závod schopný vyrobiť ročne pre potreby Ozbrojených síl Ukrajiny, zatiaľ nie je známe. Závod UAV bude údajne vyrábať dva modely dronov: Bayraktar TB2 a Bayraktar Akinci.

Bayraktar TB2 je schopný niesť až štyri navádzané munície a môže zostať vo vzduchu 12 až 24 hodín. Je možné použiť úderný UAV zo vzdialenosti až 150 km.

https://overclockers.ru/blog/Hardware_inc/show/98456/na-ukraine-nachali-stroit-zavod-po-proizvodstvu-udarnyh-bpla-bayraktar

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.