Milo 13.07.2023 09:23 Zobraziť v diskusii

Re: Obchod s deťmi

Komentár Davida Formánka k filmu Sound of Freedom

Po desetiletí (nejspíše déle), mnoho lidí, institucí a organizací (zejména těch velkých), které tvrdí, že bojují proti obchodování s lidmi a sexuálnímu zneužívání, jsou ve skutečnosti ty, které ho financují, umožňují a udržují při životě.

Nově vydaný film Sound of Freedom o obchodování s lidmi se stal ihned hitem… víte, že ten film sponzoroval Carlos Slim, mexický magnát, jeden z nejbohatších lidí světa, který se kamarádí s Billem Clintonem, Hillary Clintonovou, Billem Gatesem? Tohle už samo o sobě je velký “červený praporek” - vážně člověk, co si je blízký s lidmi, kteří byli a jsou zapojeni do obchodování s lidmi, bude podporovat film, který by je nějak ohrozil? Králičí nora je hluboká…

V příštích dnech zveřejním další informace o Timu Ballardovi (podle kterého je film natočen), jeho organizaci pro údajný boj proti obchodování s lidmi, a jeho novém filmu Sound of Freedom (Zvuk svobody). Podle různých informací a souvislostí tento člověk je lhář a je součástí “klubu”. A také zajímavá info - bývalý vedoucí bezpečnosti pro Hillary Clintonovou (Craig Sawyer) zmínil Tima Ballarda ve svém filmu Contraland. A to je jen jedna z mnoha zarážejících souvislostí.

Tento film a jeho aktivity (Ballarda) spíše slouží jako “zástěrka” neboli krycí příběh pro skutečné zločiny. Ano, obchodování s lidmi pro sex a obchodování s dětmi je REÁLNÝ problém, ale právě to, co dělá Tim Ballard, je opak skutečného boje s tímto problémem. Nenechme se strhnout vlnou emocí a údajné naděje, kterou tento film a Ballard přináší - ano, může pomoct lidem si uvědomit tento problém, že existuje, ale “ONI” chtějí, aby tento film se stal virálním, proto ho tolik lidí podporuje, chtějí aby mu lidé dali svoji energii a pozornost…

A kdo ví, třeba je to předzvěst pro budoucí narativ: “Chcete své děti chránit před obchodováním za sex? Nechte jim aplikovat tento čip pro jejich bezpečí!” - “Cože, ty jsi proti čipům pro děti? Ty musíš nenávidět děti a podporuješ jejich zneužívání!”

Mějme se na pozoru a dávejme si pozor na to, komu a čemu dáváme svoji energii a pozornost.

PS: Tohle také znamená, že film Sound of Freedom překládat nebudu.

Zdroj: David Formánek

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.