Milo 14.07.2023 15:01 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Ruska

K predchádzajúcej správe vyjadrenie poslanca Peter Tolstoja:

Zákon o zákaze zmeny pohlavia umožní zrušiť ustanovenia, ktoré legalizujú sexuálne odchýlky v rámci prijatia MKCH-11 - Peter Tolstoj

"Ide o medzinárodnú klasifikáciu chorôb [MKCH-11], ktorú zaviedla WHO a od ktorej je najvyšší čas, aby Rusko odstúpilo. Ale kým sa tak nestane, vláda nebude môcť implementovať normy, ktoré nám vnucuje spoločnosť na Západe," zdôraznil poslanec.

--

MKCH-11 na Slovensku nie je implementovaná.

Zoznam signatárov, vyzývajúcich vládu SR na prijatie jej princípov nájdete na konci petície " Otvorený list študentského spolku LIGHT* UK premiérovi a ministrovi zdravotníctva Slovenskej republiky proti pseudovede a za kritické myslenie ".

Tam sa dozvieme že:

Vyjadrenie (pozri nižšie) sa opiera o 10. revíziu Medzinárodnej klasifikácie chorôb (MKCH-10), pričom od roku 2022 je v platnosti jej jedenásta revízia (MKCH-11). MKCH-11 vylúčila transrodovosť zo zoznamu duševných porúch. Vo Vyjadrení sa píše, že signatárstvo odmieta akceptovať MKCH-11, čím vo svojej podstate popiera najnovšie vedecké poznatky.

Tejto petícii predchádzalo "Vyjadrenie psychiatrov, psychológov a iných odborníkov k transsexualizmu" .

Záver:

Biologické pohlavie, ktoré je pre medicínu smerodajné, je geneticky determinované už od počatia, a nedá sa zmeniť. Biologické pohlavie je nadradené sociálnemu konštruktu genderu, ktorý hlása, že človek si môže vybrať pohlavie – je to umelý sociálny konštrukt, ktorý nikdy nezmení biologické pohlavie. Preto meniť biologické pohlavie na základe poruchy pohlavnej identity znamená podriadiť psychickej poruche to, čo je normálne a zdravé.

Ideológia chce dnes donútiť lekárov a v podstate celú spoločnosť, aby predstierali, že muž sa môže stať ženou, a žena mužom. Na tejto lži sa odmietame podieľať.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.