Milo 15.07.2023 07:48 Zobraziť v diskusii

Re: Propaganda - ako sa vyrába súhlas

D. Formánek o čierno-bielom uvažovaní

Často se setkávám s argumentem, že když něco média dehonestují, automaticky je předmět jejich očerňování „ten dobrý”, „ten kdo má pravdu” - napadá mě příklad Donald Trump, kterého mainstreamová média celá léta očerňovala (za jeho prezidentství). Spousta lidí se pak přidala na jeho stranu… a Trump pak spustil covidovou očkovací kampaň a doteď vakcíny podporuje (a jak to je s vakcínami spousta z nás už ví).

Vzhledem k tomu, čemu jsme byli svědky poslední roky (a stále jsme), je to naše pochopitelná tendence se přiklánět spíše k těm, kteří jsou mainstreamem očerňováni. Jenže jako se vším, i v tomto se skrývá past. Tohle prvoplánové, černo-bílé uvažování může být a dle mě bývá zneužíváno těmi, kteří „tahají za nitky” a provádějí sociální inženýring na lidstvu.

Tito lidé, kteří sedí u moci, si jsou moc dobře vědomi toho, jak funguje lidská psychika a jak ovlivňovat masy lidí… a mají dosazené „své lidi” skoro ve všech oblastech společnosti, tak aby bylo pro lidi o to obtížnější se „probudit” a osvobodit od manipulací a her vládnoucích. Mají všude své „strážce brány”, kteří ukáží lidem nějakou pravdu, ale „dál” je nepustí, aby lidé neodhalili více, než oni (loutkovodiči) chtějí.

Jenže… co když tato taktika „hodného a dobrého policajta” je využívána záměrně ke zmatení společnosti, k ještě většímu rozdělování společnosti tak, abychom se hádali mezi sebou a nepřišli s žádným skutečným řešením současných problémů? Aby naše pozornost byla odvrácena od skutečných viníků, manipulátorů a loutkovodičů, kteří tahají za nitky?

Poslední příklad, kdy jsem se s tímto uvažováním setkal, je film Sound of Freedom o obchodování s dětmi (o tom, co mi na celém filmu nesedí, je poslední příspěvek - a další ještě přeložím). Spousta lidí mi psala, že „to musí být dobrý film ukazující pravdu, kterou elity nechtějí, aby se šířila, protože mainstreamová média tento film očerňují”. Jenže co když I TOHLE je psychologická taktika záměrně využívána k vyvolání a posílení dojmu, že tento film ukazuje nezpochybnitelnou pravdu? A co když je to záměr, aby se více lidí o filmu dozvědělo? Jak víme, i špatná reklama je dobrá reklama. Co když je to taktika, aby se odvedla pozornost od těch, kteří skutečně páchají zločiny s obchodování s lidmi (protože o nich tento film není - je to o akci, kdy se jede zachránit dívka do džungle v Jižní Americe - a slyšel jsem i tvrzení, že tato akce se ve skutečnosti nestala, a že to bylo „nafingováno” - více o tom příště).

Pointa tohoto příspěvku jednoduše je upustit od černobílého vidění světa… je třeba začít vnímat více nuance, souvislosti… protože právě to černobílé vnímání je dle mého názoru jedna z pastí, do které se necháváme (často dobrovolně) chytnout, a v tu chvíli jsme ve vězení svého omezeného vnímání (což může být i záměr loutkovodičů), čímž se sami připravujeme o hlubší poznání, jak věci ve skutečnosti fungují.

---

Facebook David Formánek / RotS

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.