Lavazza 18.07.2023 19:31 Zobraziť v diskusii

Re: Kauza Dráčik

Trochu dlhšie:

Ak ste zabudli, kto tu vládne a má najvyššiu moc, tak Vám to pripomeniem. BOH.

Žiadni úradníci ako pápeži, králi, prezidenti, vlády, tieňové vlády, šedé eminencie, generálni tajomníci, mimozemšťania ani iní smrteľníci.

Je to Boh, kto dáva život a zo života odvoláva. Z jeho vôle máme zdravie, choroby, majetok alebo chudobu, vojnu alebo mier. Počasie a jeho výkyvy sa nedejú náhodne. To všetko slúži pre náš vývoj a je tak, ako má byť. A keď chceš niečo zmeniť, tak sa snaž, rozmýšľaj a požiadaj. Stane sa len to najlepšie.

Všetko je riadené podľa dokonalého poriadku tak, ako pohyb slnka a planét alebo vývoj ľudského plodu. Drobná odchýlka by spôsobila katastrofu a chaos. Zem, ako zóna realizácie slobodnej vôle, je istým zdrojom chaosu, ale iba v uzavretom priestore. Zmeny v programe sú v kompetencii Najvyššieho. Nazývame ich aj Božie milosrdenstvo, ale slúžia len na dosiahnutie opätovného poriadku, a nie na prehlbovanie zmätku.

Ak niekto obhajuje porušovanie poriadku a zákonov, je škodca pre seba aj ostatných.

Komu sa klaniate? Myslíte si, že z toho všetkého čo ste v živote dostali, vám dal niekto z pozemšťanov? Všetko ste dostali z vôle Najvyššieho. Talenty, nadania, danosti, schopnosti, funkcie, pozície, moc, majetok, úspechy.

Nemal by si moc nado mnou, keby ti nebola daná z hora. 

Ak vám niekto niečo dal, odkiaľ to mal? Tiež to len dostal.

Význam cirkvi nespochybňujem, ale jej súčasný úbohý stav zodpovedá stavu spoločnosti. Sú to spojené nádoby a spoločnosť sa za svoj stav nevedomia nemôže vyhovárať na cirkev. Boha má každý hľadať aj sám. Alebo snáď vaša viera a vďačnosť závisí od toho aký je farár? Do kostola nechodíte, lebo vašej prababke v osemnástom storočí pred ním ukradli bicykel, alebo akú hlúpu výhovorku si ešte nájdete?

V radoch kňazov sú určite aj Bohu oddaní, ale je ich žalostne málo. 

Cirkev nech sa nediví, prečo tak upadá. Prečo klesá kvalita božích služobníkov a aj ich počet. Väčšina slúži svetskej moci, cirkevnej, pozemskej hierarchii. Klaňajú sa sebe navzájom, častujú sa honosnými titulmi. Prečo nazývate pápeža svätý otec. Aký svätý? A komu otec? Nebeský Otec je predsa jeden jediný. Prvé Božie prikázanie vám nič nehovorí? Je to paródia na pokoru.

Tvoja viera ťa uzdravila. 

Skvelé! Lenže potom prišiel vírus a všetko sa zmenilo. Kostoly zostali zamknuté na tri visacie zámky a všade bolo zhasnuté. Olej v lampách sa minul.

Pán Ježiš visel na kríži, ale cirkev sa skryla pod perinu.

Boha a Veľkú noc porazil vírus. Plesnivé a toxické rúško bolo cennejšie ako Božia pomoc. Klaňali sa vakcínam, lebo to povedal sám vatikánsky virológ a vakcinológ, ktorý bez cudzej pomoci netrafí do jedálne.

Keby ste sa modlili k Bohu, a boli mu vďační za všetko čo pre vás urobil, tak by vás obdaril rozumom a mohli ste tomu celému cirkusu porozumieť.

Nalial by vám oleja do makovice, aby sa vám v nej rozsvietilo, keď bude treba.

Nevyhovárajme sa na cirkev za náš biedny stav. Oni sú podobní nešťastníci, bojujúci sami so svojimi slabosťami, ako všetci ľudia.

                                      Hľadajte pravdu a tá vás oslobodí

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.