Milo 20.07.2023 11:32 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Ruska

Zrušenie Fan ID na futbalových zápasoch v Rusku sa neplánuje. Oznámil to 19. júla podpredseda vlády Dmitrij Černyšenko.

„Neplánované. Nevidíme na to dôvod. Vo futbale bola funkcia Fan ID zavedená výlučne pre bezpečnosť našich fanúšikov. A vidíme, že štatistiky ukazujú dobré výsledky, takmer úplnú absenciu incidentov, “povedal novinárom.

Zároveň poznamenal, že v hokeji netreba zaviesť Fan ID, keďže tam je "úplne iná kultúra návštevy zápasov.

--

Čo je FAN ID:

Krok 1. Na špeciálnej stránke portálu verejných služieb budete musieť zadať pas a kontaktné údaje, nahrať fotografiu. Systém preverí, či záujemca nemá zákaz návštevy štadiónov napríklad za porušenie pravidiel správania sa na športových podujatiach.

Krok 2. Na potvrdenie svojej identity bude musieť fanúšik navštíviť MFC: jeho zamestnanci skontrolujú pravosť pasových údajov, porovnajú fotografiu nahranú do systému so skutočnosťou. Toto je možné vykonať iba v MFC regiónov, kde sídlia kluby RPL. Ide o Moskvu, Petrohrad, Čečenskú republiku, Krasnodarské územie, Moskovskú, Samarskú, Nižný Novgorod, Orenburg, Rostov, Sverdlovsku a Voronežskú oblasť.

Krok 3. FAN ID bude vygenerované vo forme QR kódu a bude dostupné vo vašom osobnom účte. Bude sa musieť predložiť na prečítanie pri kúpe vstupenky alebo predplatného a potom pri prechode na štadión.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.