Kaktus 20.07.2023 12:58 Zobraziť v diskusii

Re: Zpravy z Polska

Lynč na koupališti v Bytomi. Poláci napadli Gruzínce, kteří „nevhodně obtěžovali“ tři děti

Čtveřice Gruzínců "nevhodně obtěžovala" tři děti ve věku od 10 do 13 let na koupališti v polské Bytomi, kde poté došlo k pokusu o lynč. Vzápětí se strhla rvačka mezi gruzínskými občany a místními muži, kde byla přítomna i městská ochranka. Rozlícený dav Poláků se snažil domoci spravedlnosti na vlastní pěst a brutální bitku s migranty nakonec ukončil až příjezd policistů. Cizinci čelí soudnímu obvinění, údajně jsou podezřelí z pedofilních aktivit a jeden si už vyslechl obvinění, píše polský deník Do Rzeczy.

Incident s náznaky pedofilie se odehrál v sobotu na polském veřejném koupališti v Bytomi nedaleko Katovic. Čtyři muži s gruzínským občanstvím obtěžovali a nevhodně se chovali vůči skupince dvou mladých dívek a chlapce, což rozpoutalo bitku s polskými muži. Jeden z Gruzínců si v pondělí vyslechl obvinění od prokuratury.

"K incidentu došlo v sobotu kolem 16:00 a ochranka venkovního bazénu v Městském parku přijala dvě oznámení: od dvou chlapců a od matky dívky, která bazén využívá. Dívka matce sdělila, že ji obtěžuje přibližně padesátiletý muž," uvedl městský úřad na svém facebookovém profilu.

Ochranka poté okamžitě zasáhla, zavolala policii a poté došlo ke rvačce mezi migranty a Poláky. Členové ochranky pomohli policistům zajistit prostor a vyvedli muže z bazénu. "Vzhledem k agresivnímu chování některých osob přihlížejících zadržení zasáhli policisté se štíty a slzným plynem," napsalo město na sociálních sítích.

Podle deníku Do Rzeczy bylo vzneseno obvinění na jednoho Gruzínce nejenom v souvislosti se sobotním incidentem na městském koupališti v Bytomi. Okresní prokurátor zahájil vyšetřování dalších sexuálních činů proti nezletilým dětem mladším 15 let. Mluvčí okresního státního zastupitelství v Katovicích Marta Zawada-Dybeková uvedla, že prokurátor zadržel čtyřicetiosmiletého Gruzínce, který je obviněn z "pokusu o spáchání jiných sexuálních aktivit vůči třem nezletilým."

W mediach społecznościowych pojawiło się nagranie wideo z basenu miejskiego w Bytomiu. Uwieczniono na nim wielką awanturę. Rozpoczęła się od tego, że według świadków, niektóre osoby przejawiały zachowania pedofilskie. Tłum chciał dokonać samosądu#Bytom #Basen #Pedofile pic.twitter.com/hj1oXnaWdH

 Antyfarmazon 

 (@ZaPLMundurem) July 16, 2023

Podle mluvčí šlo o tři děti: dvě dívky ve věku 10 a 12 let a chlapec ve věku 13 let. "Podezřelý vinu vůči vznesenému obvinění odmítl a o obsahu jeho vysvětlení v této fázi neinformujeme. Státní zástupce podá Okresnímu soudu v Bytomi žádost o předběžné vzetí do vazby," uvedla mluvčí a dodala, že migrantovi hrozí trest odnětí svobody 12 let.


"Analýza materiálu shromážděného v případu nedala důvod k obvinění ostatních mužů. Tři Gruzínci byli vyslýcháni jako svědci incidentu a propuštěni," uvedla polská prokuratura. Kromě toho se státní zastupitelství v Bytomi bude zabývat "okolnostmi souvisejícími s chováním osob zdržujících se na koupališti vůči zasahujícím policistům."

https://echo24.cz/a/HUtBW/zpravy-svet-lync-koupaliste-polaci-napadli-gruzince-ktery-nevhodne-obtezoval-tri-deti

👍️💪💪 všechna čest Polským chlapům, škoda každé rány, která v takovém případě vedle. Gruzinci prchají před válkou na Ukrajině? Co to asi bylo uprchlíka....

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.