Peter MMXX 21.07.2023 06:39 Zobraziť v diskusii

Re: PMC Wagner

Překlad zajímavé pasáže od 17:15 minuty videa, stručně a výstižně charakterizující SVS Wagner:

Chci říci, že SVS Wagner není soukromá vojenská společnost, ať mi nikdo nic neříká. Tam jsou kádroví důstojníci speciálních jednotek, rozvědky, profiesonálové v oblasti dělostřelectví, profesionálové v oblasti bezpilotních létajících zařízení, operátoři, návodčí, snipeři, jsou to profesionálové. Mají ohromný (největší) bojovou zkušenost. Mají velkolepou bojovou sehranost. Jsou skutečnými profesionály. Není to kusové zboží, je to současný systém budování ozbrojených sil.

Mají jiný systém řízení, není tam byrokracie, je tam vše jasně prověřeno (odzkoušeno), je tam vše profesionální, jsou to skuteční profesionálové. Kdo si je plete s žoldáky, ten se hluboce mýlí. 

Přikrytí může být různé, zcela různorodé, podstata se však nemění. Ukázali svou efektivitu v syrsko-arabském konfliktu, ukázali svou efektivitu na polích Ukrajiny, na polích SVO. 

Je to jednotka, která poživá vážnosti, zasloužené vážnosti, oni jsou populární a podle mého názoru nejsou vzbouřenci. Kdyby to někdo ve vhodnou chvíli neozvučil.

Hlavně po posledním skandálu, který se vyvíjí v telegram-kanálu Kremelská pradlena. Vzpomínám si, že úplně první telegram-kanály, které začaly uvádět, že Prigožin a celá SVS Wagner jsou vzbouřenci, byly právě tyto kanály, které, jak se ukázalo, jsou nějakým způsobem spojeny s SBU, službou státní bezpečnosti Ukrajiny.

A to opět jako obykle navozuje myšlenku, že proti SVS Wagner jako efektivnímu systému řízení bojových akcí na území SVO je rozehrán speciální vojensko-informační útok ze strany protivníka.

A protivník, to jest NATO, síly Západu mají bez jakýchkoliv pochyb uvnitř našeho řízení jejich agenturu. Hluboko vštěpenou, avšak existující.

Pokud v dobách Josefa Visarionoviče Stalina tato agentura existovala po třiceti letech v takové zemi, kde státní moc byla na prvním místě, nikdo si nemůže myslet, že tu tato agentura (dnes) není.

Proto si myslím, že SVS Wagner v Bělorusku pouhou svou přítomností upoutá lví část bojeschopných jednotek Ukrajiny, které by se mohly účastnit útoku na Záporoží. A neví se, co by bylo, kdyby tyto síly na sebe pouhou svou přítomností nepřipoutala SVS Wagner.

Oni dnes učí běloruské vojáky, předávají jim svou drahocennou zkušenost, jsou v podstatě instruktory a předávají jim takové znalosti, které v době míru není možné získat. To vše oni absolvovali svou námahou, potem, krví, smrtí svých kolegů. Je to neocenitelná zkušenost.

Proto je možno pouze zatleskat všem těm velitelům hlavního zpravodajského velení, kteří tuto součást vytvořili, vytrénovali, zakalili v bojích.

To je vše.

zdroj:

https://t.me/ksbforum/27047

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.