Peter MMXX 22.07.2023 07:32 Zobraziť v diskusii

Re: Fursov

ANDREJ FURSOV 

Koniec Nemecka? Čo sa stalo s európskym snom. 

16. júla 2023

Pokiaľ ide o Európsku úniu, od začiatku to bola umelá formácia - a to aj napriek tomu, že po zničení Rímskej ríše sa neustále pokúšali obnoviť zjednotenú Európu. 

Prvým pokusom tohto druhu bola ríša Karola Veľkého, ktorá sa de iure zrútila v roku 843. Potom sa pokusy o zjednotenie Európy vyvíjali v dvoch líniách – Guelph a Ghibelline.

Na konci XI storočia. sa rozvinul konflikt medzi cisármi Svätej ríše rímskej nemeckého ľudu (dynastia Hohenstaufen) a pápežmi. Guelfovia sú tí, ktorí podporovali pápežov, zastupujúci najmä obchodníkov, remeselníkov, aristokratické rodiny zo severného Talianska a južného Nemecka; Ghibellini podporovali cisárov, patrili 

z väčšej časti k feudálnej šľachte, strednej (meštianskej) a nižšej vrstve ľudu.

Po porážke Hohenstaufenov možno projekty na zjednotenie Európy podmienečne rozdeliť na „guelfské“ 

(hlavne „aristokratické“) 

a „ghibelské“ 

(hlavne „demokratické“). 

Európske únie, ktoré sa Napoleon a Hitler snažili vybudovať, boli Ghibelline s trochou aristokratickej horkosti. 

Súčasná Európska únia je guelfským projektom, realizovaným pod americko-slobodomurárskym „vševidiacim okom“ a do veľkej miery aj vďaka zničeniu ZSSR.

Raz F. I. Tyutchev poznamenal, že s príchodom Petrovej ríše bola Karolova ríša v Európe nemožná. A skutočne to bol „bočný štát“ (L. Dehiyo) historického Ruska (hoci v spojenectve s iným „bočným štátom“ – Veľkou Britániou), ktorý prelomil všetky pokusy o znovuvytvorenie karolínskej „centrálnej“ ríše, či už Napoleonom, Wilhelmom II. alebo Hitlerom.

Je príznačné a symbolické, že Európska únia sa formovala súčasne so zničením ZSSR – „avatarmi“ impéria Petra I. Západná Európa však zároveň pohltila niečo, čo jej bolo cudzie, čo nie je schopná stráviť a vieme, čo sa deje v dôsledku tráviacich ťažkostí. Východná Európa v jej súčasnom stave na jednej strane a problémy západoeurópskych integrátorov („nenásytnosť fraer zničená“) na strane druhej sú výsledkom tohto zlého “ trávenia “.

Je úplne jasné, že Európska únia existuje pre tých, ktorí, ako by povedal jeden gogoľský hrdina, sú „čistejší, pane“ – to je karolínske jadro, a pre tých, ktorí „išli na prechádzku“. 

Karolínske jadro je vážnym nebezpečenstvom pre ultraglobalistov aj umiernených amerických globalistov. Snažia sa ju čo najviac oslabiť s pomocou na jednej strane proatlantickej časti západoeurópskych elít, na ktorých záujmy dozerá hlúpa a samoľúby bruselská byrokracia; na druhej strane takzvaná „mladá Európa“, v ktorej je poľské vedenie najservilnejšie.

"Súčasnú Európu ničí neoliberálny kapitalistický systém, ktorý skoncoval so sociálnym štátom. 

Vlády podriadené bankám a korporáciám vyhlásili hospodársku vojnu vlastnému obyvateľstvu, mesačne obmedzujú sociálne úspechy a zisky stáročného boja občanov za ich práva. Európski rukojemníci systému budú čoraz nemilosrdnejšie vykorisťovaní v záujme svetových elít."

Vo svete rýchlo rastúcej koncentrácie bohatstva a progresívnych technológií, ktoré nie sú dané do služieb ľudstva, ale úradov, sa obyvatelia včerajších prosperujúcich krajín stávajú chudobnejšími a bezbrannejšími. 

Spontánne nepokoje, ktoré sa v „civilizovanom svete“ čoraz častejšie opakujú, sú priamym dôsledkom rýchlo sa zhoršujúcej kvality života väčšiny. Súčasný svetový systém nie je schopný tieto problémy vyriešiť, je ich príčinou.“ Oleg Yasinsky

Proti karolínskemu jadru však ultraglobalisti a globalisti (tu sa ich záujmy zhodujú, aj keď nie úplne, ale podľa princípu „Eulerových kruhov“) majú mocnejšiu zbraň. Využili to v roku 2015 v podobe „migračnej krízy“, ktorú formálne vyvolali atlantickí prisluhovači Globozapadu a Globameriky, ktorí intenzívne menia Európu na post-západ.

Z nejakého dôvodu bolo medzi migrantmi veľa mladých zdravých mužov a samotné „turbulentné prúdenie“ pôsobilo dojmom, že ho skrytí vodcovia dobre ovládajú.

V roku 2012, počas návštevy Európy, Obama povedal, že XXI. bude vek formovania nových národov. 

O niečo neskôr sa Merkelová vyjadrila v zmysle, že do polovice 21. stor. nebudú Nemci, ale budú paneurópania. Takže od 80. do 90. rokov to, čo bolo plánované len pre Nemcov v rokoch 1944-1945, fungovalo proti Európanom. a čo sa na nich v 50. – 70. rokoch 20. storočia vypracovalo. Navyše, prvý a hlavný úder opäť dopadol na Nemcov: Nemecko prijíma viac migrantov a utečencov ako iné krajiny; v ňom sa integračné programy týkajú 51 % utečencov – v porovnaní s 34 % vo Švédsku a 11 % v Grécku. Inými slovami, bolo to Nemecko, ktoré sa opäť stalo oblasťou experimentu sociálneho inžinierstva na šľachtenie „nových Nemcov“ – populácie s roztrieštenou deetnizovanou identitou.

Už samotná prítomnosť migrantov mení život a správanie „rodných Nemcov“, robí z nich „nových Nemcov“. Takto nazvali svoju knihu Herfried a Marina Münklerovci, ktorí s uspokojením, ba povedal by som, radostne konštatovali, že „statické Nemecko“ sa vytráca do minulosti spolu s jasnými („strohými“) národnými hranicami a bývalou identitou. 

Nové Nemecko sa stáva otvorenejším, neformálnejším, rozmanitejším, ale aj – manželia sú nútení konštatovať –úzkostnejším a nervóznejším.

Ukazuje sa, že cenou za „otvorenosť“ je stres, úzkosť, nervóznejší život? 

Ukazuje sa to tak. Nie je náhoda, že v Nemecku je čoraz viac kníh s názvami „Nervózna republika“ (a bude to nervózne, vzhľadom na nárast kriminality spojenej s migrantmi primárne vo veľkých mestách ako Berlín, Mníchov, Kolín nad Rýnom, ktoré sú vo svojom medzinárodnom zložení: sú si navzájom viac podobné než nemeckým krajinám, ktoré ich obklopujú, a ako všetky megamestá sa menia na neobabylonské veže, ktorých samotný vzhľad predznamenáva katastrofu a zlyhanie v temnom stredoveku), 

„Strach o Nemecko“ (a bude strašidelné, ak na Nový rok 2015 len v Kolíne nad Rýnom bolo napadnutých asi tisíc žien)"Koniec Nemecka" 

(mimochodom, najväčší počet v Nemecku sú ľudia vo veku 50-54 rokov).

"Zvláštnosťou Európy je, že európska elita stratila všetok zmysel pre realitu v ekonomike. Všetko to začalo ekologickým prechodom, pretože v rámci "zelených" balíčkov boli prijaté opatrenia, ktoré boli deštruktívne pre budúcnosť. Európska ekonomika - sankcie sú pre európsku ekonomiku také zničujúce.Je to len o tom, že európske orgány sú už zvyknuté prijímať opatrenia, ktoré poškodzujú ekonomiku.Už začali so zeleným prechodom a teraz prešli na sankcie.Nemám preto žiadne racionálne vysvetlenie, prečo sa Európa uchyľuje k takýmto opatreniam.Možno je to spôsobené post-materiálnym obratom: spoločnosť, ktorá dlhodobo žije v blahobyte, vymyká sa materiálnej realite a zameriava sa na takzvané post-materiálne hodnoty. 

Spoločnosť už nevníma moment, keď post-materiálne hodnoty začínajú podkopávať materiálnu základňu, na ktorej spoločnosť žije. My Európa sme v tejto situácii už dlho.“ Petra Druľaka

(Postmaterialita nie je duchovno, je to zvláštna oduševnenosť, ktorá riedi ducha).

Zdroj: https://t.me/ksbspravy/76706

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.