Milo 26.07.2023 00:04 Zobraziť v diskusii

Re: Viktor Orbán

Orbánov odkaz z víkendu:

"Milí Maďari z Felvidéku, je to dosť absurdná situácia. Žije tam (na Slovensku) pol milióna Maďarov. Nemôžeme povedať, že kvôli Slovákom sa nedokážeme zmobilizovať, aj keď iste aj oni robia rôzne špekulácie. To však je už súčasťou života," povedal premiér Orbán, ktorý situáciu označil za slabý výkon, pokiaľ niekto chce niečo urobiť pre svoju vlasť v "odtrhnutých častiach krajiny".

Otázku vlasti a možných adresátov vyzvy "zvýšiť výkon" naznačujú miesto a účastníci januárového pohrebu Miklóša Duraya v lučeneckej synagóge:

Viktor Orbán, György Gyimesi, Gábor Grendel, Ján Čarnogurský, Pál Czáky...

Reportáž z pohrebu:

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/653892-zomrel-politik-miklos-duray-na-jeho-pohreb-v-lucenci-sa-chysta-aj-orban/

Ďalšie súvislosti:

 ... v prvom štvrťroku tohto roka nemecká federálna vláda schválila vývoz zbraní do krajiny s vôbec najvyššou hodnotou: do Maďarska smeroval tovar za 765 miliónov eur.

Ešte dôležitejšie je, že zbrojárska skupina Rheinmetall so sídlom v Düsseldorfe zriadila v Maďarsku továreň, kde vyrába svoje moderné bojové vozidlo pechoty Lynx – Maďarsko nakupuje 218 týchto vozidiel. Rheinmetall tiež zakladá výrobu munície ako spoločný podnik so štátnym maďarským holdingom N7 vo Várpalote. Od roku 2024 sa tam má okrem iného vyrábať delostrelecká munícia. V krajine už pôsobí výrobca tankov Leopard KMW a Airbus.

Celý príspevok k maďarskému zbrojeniu tu:

https://ksbforum.info/discussion/595/zbrojarstvo-o-vyrobe-a-predaji-zbrani

--

HN / Pravda / Welt / RotS

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.