Milo 26.07.2023 15:38 Zobraziť v diskusii

Re: Kniha o Usporiadaní sveta

Rusofil povedal/-a: Důrazně protestuji proti tomu elaborátu. Ti, kteří by se podle něj řídili, se automaticky staví do role otroků!


Estryd povedal/-a: čo sa týka obsahu, som si vedomí, že je to čisto otázka osobnej viery a nemám potrebu sa s niekým doťahovať, či je to tak alebo onak, patent na rozum nemá nikto z nás

Podčiarkol by som osobnej. Veriť v niečo je tvoje osobné rozhodnutie. Ale pri šírení tvojej osobnej viery (aj formou prosby o pomoc pri preklade), by si mal byť pripravený na kritiku i odmietnutie.

--

Možno je tento rozpor príležitosťou zamyslieť sa, prečo tu kto a čo robíme vo všeobecnosti. Je mi nemožné spolupracovať na diele, s ktorým výsostne nesúhlasím. Ani podporovať ho tým, že mu tu poskytnem priestor. Bohužiaľ, tá kniha je súčasťou ideológie, ktorá sa zo všetkých strán plíži bližšie a bližšie - od Blavatskej po Harariho. Iná forma, ten istý význam.

«Červené kvapky stekali po tvári Ježišovej. Plakal krvavými slzami, lebo predvídal svoj strašný koniec. Ale Ja som Mu povedal: “Syn Môj milovaný, krvavé slzy Tvoje – sú najvzácnejším nápojom v Universe. Tí, ktorí ho ochutnajú, budú vyznávať Tvoju vieru. A utvrdenie viery – to je počin, pre ktorý si Ty prišiel na Zem”.

Kto si neuvedomuje zvrátenosť tohoto, podľa knihy božieho, slova?

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.