Peter MMXX 26.07.2023 21:43 Zobraziť v diskusii

Re: BRICS

8 finančných sektorov, ktoré budú zasiahnuté, ak BRICS uvedie novú menu

Vinod Dsouza, 1. júla 2023

Ekonomika USA je na šmykľavom svahu, pretože kríza dlhového stropu by mohla spôsobiť kolaps trhov. Diskrečné výdavky by mohli spôsobiť prepad trhov a ďalšie krajiny držiace americký dolár ako rezervy by mohli čeliť recesii. Okrem toho, rozhovory o spustení novej meny zo strany aliancie BRICS by mohli znamenať problémy pre vyhliadky amerického dolára. Niekoľko finančných sektorov v USA zarába zisky, pretože svet obchoduje s tovarmi a službami v USD.

Ak si nová mena BRICS získa dôveru a posilní sa na globálnych trhoch, americký dolár by mohol byť na ceste poklesu. USA tiež nebudú mať prostriedky na financovanie svojho deficitu, čím sa americká ekonomika na medzinárodnej scéne oslabí. Môže byť ovplyvnených niekoľko finančných sektorov v USA, čo povedie k dominovému efektu hospodárskej krízy.

V súčasnosti môže byť ovplyvnených približne osem finančných sektorov v USA, ak BRICS uvedie svoju novú menu na trhy. Sektory USA, ktoré by mohli byť ovplyvnené vytvorením novej meny BRICS, sú:

·        Bankovníctvo a financie

·        Ropa a plyn

·        Komodity

·        Výroba a spotreba

·        Technológie

·        Cestovný ruch a cestovanie

·        Devízový trh

·        Medzinárodný obchod

Všetky tieto sektory sú úzko prepojené s americkým dolárom a akýkoľvek posun v geopolitickej dynamike by mohol otriasť odvetviami. Navyše, ak zasiahne bankovníctvo a financie, výstrel by sa mohol preniesť aj na trhy komodít. Podobne by dominový efekt mohol dopadnúť na devízový a medzinárodný obchod, čo by sťažilo vyváženie amerického dolára.

Navyše, pokles sily amerického dolára by mohol spôsobiť zníženie výroby a spotreby. Ak sa však mena BRICS použije na vyrovnanie obchodu s ropou a plynom, americký dolár by mohol byť zasiahnutý. O osude dolára a americkej ekonomiky by preto mohlo rozhodnúť to, ako dobre umiestni aliancia BRICS svoju novú menu.

8 Financial Sectors To Be Affected if BRICS Launch New Currency (watcher.guru)

viac správ na

https://t.me/spravydomozaiky

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.