Milo 27.07.2023 10:09 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Ruska

Čarodejnicu môžete poraziť šikovnosťou!

Zákon o digitálnom rubli nadobudne účinnosť 1. 8. 2023 a Ruská centrálna banka plánuje spustiť pilotný projekt so skutočnými digitálnymi rubľami už v auguste. Zoznam účastníkov pilotnej skupiny na webovej stránke CBR zahŕňa 15 bánk: Sberbank, VTB, Alfa Bank, Tinkoff Bank, Gazprombank, Rosbank, Promsvyazbank, Sovcombank, DomRF Bank, Ak Bars, Sinara, Sojuz, TCB, MTS Bank a Qiwi Bank.

Hoci megaregulátor uvádza, že na pilotnom projekte sa zúčastní obmedzený počet klientov a zamestnancov veľkých úverových inštitúcií, tieto štruktúry pokrývajú viac ako 80 % celej finančnej infraštruktúry a bankových aktív našej krajiny.

Centrálna banka Ruskej federácie zatiaľ neplánuje zaviesť digitálny rubeľ vo veľkom rozsahu, chce sa zamerať na testovanie technológie na reálnych digitálnych rubľoch s reálnymi klientmi, rozpracovať základné operácie s bankami (otváranie a zatváranie digitálnych peňaženiek, prevod digitálnych rubľov medzi občanmi, platenie za nákupy a služby pomocou QR kódu) a až neskôr rozšíriť rozsah operácií.

V súlade s tým môže každý v tejto fáze prijať nasledujúce jednoduché opatrenia, ktoré môžu spomaliť rozvoj a ďalšie zavádzanie digitálneho rubľa na široké každodenné používanie a kontrolu obyvateľstva:

1. Neotvárajte si účet v digitálnych rubľoch. To sa týka občanov aj firiem.

2. Ak sa ocitnete v situácii, že ste nútení otvoriť si účet v digitálnych rubľoch, nevykonávajte na ňom žiadne transakcie. Ani s inými občanmi, ani s právnickými osobami. Neplaťte za nič digitálnymi rubľami.

3. Pri všetkých možných platbách aktívnejšie používajte hotovosť.

4. V prípade nátlaku zo strany bánk, vrátane obmedzení výberu hotovosti, používajte tradičné bezhotovostné platby.

Keď klienti bánk nemajú digitálne účty a/alebo žiadne transakcie, celá infraštruktúra digitálnych rubľov stráca zmysel..

Ak ste pod tlakom, aby ste používali digitálny rubeľ, oznámte tieto skutočnosti.

https://t.me/lezhavamoney/2024

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.