Kajuga 27.07.2023 17:41 Zobraziť v diskusii

Re: ... o digitálnej mene trochu inak

Obecně platí několik věcí. Za prvé čím složitější a pokročilejší systém tím obecně těžší ho uhlídat a tím snadněji se do něj udělají díry - alternativní oběh "ne-penez". Viz za socialismu. Ten byl instalatér, druhý zase zelinář, třetí třeba lékař a systém známých a recipročních služeb fungoval.

Za druhé i přes cílenou "debilizaci" obyvatel skrze degradace vzdělávání a ostatními metodami (filmová a seriálová tvorba například) je společnost velmi silně informační. Pokud ji někdo nedegraduje zcela na kvazi islámský stát na celém světě (což nechce skoro nikdo), musí být zachována jistá úroveň vzdělání a práce s informacemi, což zase zabrání celkové destrukci společnosti jako celku.

Za třetí je potřeba zachovat alespoň iluzi svobody, což ale otvírá neiluzorni možnosti šíření alternativních a správných informací.

Za čtvrté nelze vzít lidem vše. Pokud seberte vše, lidi nebudou mít důvod se bát a společnost upadne do neřiditelného chaosu.

Za páté čistě pragmaticky. SVO v podstatě má jen dva možné konce. Buď skončí civilizace jako taková (pak je digitální měna celkem jedno) nebo se Rusko obrodí a pak bude lokomotivu lidského rozvoje na planetě a digitální koncentrák nemůže dlouhodobě přežít.

Za šesté. Západ to má spočítané, tj. nevyhne se koncepční restrukturalizaci a těžko odhadnout, jak to dopadne a co z toho vyleze.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.