Peter MMXX 28.07.2023 23:27 Zobraziť v diskusii

Re: Fursov

ANDREJ FURSOV:

Čo sme budovali 30 rokov. Prečo Stalinova obľuba medzi mladými Rusmi rastie.

Andrej Fursov

Podľa výskumu Všeruského centra pre výskum verejnej mienky a Centra Levanda sa Stalin umiestnil na prvom mieste v rebríčku vynikajúcich osobností histórie. Lídrami restalinizácie (48 %) sú mladí ľudia od 26 do 40 rokov, 14 % sú mladí ľudia od 14 do 26 rokov.

Myslím si, že prieskumy sú spravodlivé a navyše Stalinova obľuba porastie. 

Aký je dôvod takejto pozornosti so znamienkom „plus“ k sovietskej minulosti a osobne k Stalinovi? Je tu viacero faktorov: Stalinova éra bola érou úspechov, ktoré súčasná vláda, aj keby mala 300 rokov pred sebou, dosiahnuť nemôže; Stalinova éra bola brutálna, ale bol to ľudový socializmus; Stalinova éra dala ľuďom skutočne fungujúce sociálne výťahy. Nehovorím o tom, že Sovietsky zväz bol superveľmocou, že bol obnovený len 10 rokov po skončení Veľkej vlasteneckej vojny. Hoci na Západe nám prorokovali 20-25 rokov. A to sa stalo v posledných rokoch Stalinovho života.

Potom niektorí povedali, že v posledných rokoch svojho života Stalin „úplne stratil rozum“, „sa stal paranoidným“. Ale nie je. Naozaj sa mýlil, pretože na jeseň 1945 utrpel buď mozgovú príhodu, alebo infarkt, vek sa prejavil - v rokoch 1945 až 1953 urobil v zahraničnej a vnútornej politike naozaj množstvo vážnych chýb, no plusy prevažujú. mínusy. Krajina sa pod jeho vedením postavila na nohy. Ak si spomenieme na obdobie rokov 1917 až 1937, za 20 rokov obsadila krajina druhé miesto vo svete ako vojensko-priemyselná veľmoc. A čo sa s nami stalo za 20 rokov po roku 1991? Presťahovali sme sa dole a stali sme sa surovinovým príveskom Západu.

čítaj celé…👇

https://telegra.ph/SPR%C3%81VY-DO-MOZAIKY-07-28-3

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.