Milo 29.07.2023 07:55 Zobraziť v diskusii

Re: COVID - následky vakcín


Toto jej vystúpenie v americkej šou Saturday Night Live 3. októbra 1992 spôsobilo svetový rozruch, keď použila pieseň Boba Marleyho War s upraveným textom, aby poukázala na sexuálne zneužívanie v katolíckej cirkvi a systematické skrývanie všetkých týchto prípadov. Následne pred bežiacimi kamerami roztrhala fotografiu pápeža Jána Pavla II. Denník New York Daily News nazval tento čin "svätým terorom" a O'Connor bola zaň ostro kritizovaná.

Kritika pokračovala aj v nasledujúcich dňoch. Organizácia za občianske práva Anti-Defamation League * oficiálne odsúdila O'Connor, zatiaľ čo Národná etnická koalícia organizácií najala parný valec, aby pred sídlom jej nahrávacej spoločnosti rozdrvil stovky kópií jej albumov; konzervatívne noviny The Washington Times ju označili za "tvár čistej nenávisti", a Frank Sinatra ju nazval "hlúpou babou" ("stupid broad"). O'Connor sa však dostalo podpory aj od viacerých členov rastafariánskej komunity a okrem iných aj od publicistu denníka Chicago Sun-Times Richarda Roepera.

--

Keď katolícky vychovaná Madonna neskôr v tej istej sezóne vystúpila v SNL, po zaspievaní piesne "Bad Girl" podržala fotografiu sexuálneho delikventa Joeyho Buttafuocoa so slovami: "Bojujte proti skutočnému nepriateľovi" ju roztrhala. Madonna ostro zaútočila na O'Connor a pre Irish Times povedala: "Myslím, že existuje lepší spôsob, ako prezentovať svoje myšlienky, než roztrhanie obrazu, ktorý pre iných ľudí veľa znamená." Dodala: "Ak je proti rímskokatolíckej cirkvi a má s ňou problém, myslím, že by o tom mala hovoriť." Novinár Jon Pareles z New York Times označil Madonnin posmešný čin za "profesionálnu žiarlivosť”:

"Po tom, čo sa (katolícky vychovaná) Madonna na propagáciu svojho albumu Erotica a knihy Sex nechala zviazať, pripútať a vyzliecť donaha, O'Connor si získala pozornosť jednou fotografiou úplne oblečeného muža". 


Ďalšie očierňovanie, ktoré sa znieslo na O'Connorovú, ukázalo, že zasiahla do živého.

--

* Liga proti hanobeniu (ADL) je organizácia so sídlom v New Yorku, ktorá vystupuje proti diskriminácii a hanobeniu Židov. Označuje sa za organizáciu na ochranu ľudských práv, je členom Amerického výboru pre verejné záležitosti Izraela (AIPAC) a bola založená v Chicagu v roku 1913 členmi organizácie B'nai B'rith (hebrejsky "Synovia zmluvy"). Hlavnou činnosťou organizácie je boj proti antisemitizmu. 

--

Zdroj: Wikipédia

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.