Peter MMXX 31.07.2023 02:44 Zobraziť v diskusii

Re: Krachujúce banky

Pád a prevzatie ďalšej banky v USA: FDIC zatvorila Kansas Heartland Tri-State Bank

Ramishah Maruf, CNN

28. júla 2023

Heartland Tri-State Bank of Elkhart, Kansas, v piatok padla, kontrolu prevzala Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC).

FDIC súhlasila s prevzatím všetkých vkladov Heartland Tri-State Bank na ochranu zákazníkov a uzavrela zmluvu o kúpe a prevzatí s Dream First Bank of Syracuse, Kansas.

To znamená, že štyri pobočky Heartland Tri-State Bank sa v pondelok znovu otvoria ako pobočky Dream First Bank.

Nedávne zatvorenie bánk First Republic, Silicon Valley Bank a Signature Bank v tomto roku otriaslo bankovým priemyslom a prinútilo zákonodarcov zaviesť novú legislatívu na ochranu vkladov klientov a stabilizáciu finančného systému.

Heartland Tri-State Bank je prvou bankou, ktorá padla po First Republic, čo bol druhý najväčší krach banky v krajine, začiatkom mája.

FDIC uviedla, že zákazníci bánk môžu získať prístup k svojim peniazom vypísaním šekov alebo použitím bankomatov či debetných kariet. Taktiež nebudú musieť meniť svoje bankovníctvo, pretože sa automaticky stanú zákazníkmi Dream First Bank.

 Heartland Tri-State Bank mala celkové aktíva približne 139 miliónov dolárov a celkové vklady 130 miliónov dolárov, uviedla FDIC. Dream First Bank tiež súhlasila s kúpou „v podstate všetkých“ neúspešných aktív Heartland Tri-State.

Úveroví zákazníci by tiež nemali byť do značnej miery ovplyvnení, povedal FDIC, pretože FDIC a Dream First Bank uzatvárajú dohodu, že sa budú podieľať na stratách a potenciálnych výnosoch z úverov.

Bank failure: Kansas Heartland Tri-State Bank closed by FDIC | CNN Business

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.