Sergio 02.08.2023 11:31 Zobraziť v diskusii

Re: O premiérovi ... trochu inak

Otázka v ankete znela: ...koho podľa Vás poverí "zastupujúca" prezidentka výberom vlády SR?  

Teda v ankete, presne tak ako v skutočnom živote ktorý nastane po voľbách, otázka neznie:

Kto má najväčšiu šancu zložiť väčšinu v parlamente?

Koho by ste Vy-Ja chceli za premiéra?

Kto vyhral voľby? (a ten by mal byt premiér, bo ja si to tak prajem).

 Aké boli doteraz zvyklosti pri výbere predsedu vlády?

Nie, po voľbách sa prezident riadi ÚSTAVOU SR (a nielen vtedy J „by sa mal“).

Áno, samozrejme je tu možnosť, že podľa nej postupovať nebude. Už sme to zažili a je to možné aj teraz. Pre túto chvíľu,

 ale predpokladajme, že sa pôjde podľa Ústavy SR. Je to predsa len „schodnejšia“ a menej namáhavá cesta. Ak by tak nebolo, pretože nastane situácia, ktorá si to bude SÚRNE A NEVYHNUTNE vyžadovať, potom sú možnosti nekonečné J a závislé od sily „Fabergého chmatu“ na p_rezidenta a následnej jeho, v našom chápaní, ne_mravnosti.

 A čo sa píše v našej Ústave (viď. foto)?


 ÁNO presne TO milá koležanka, milý kolega! Za predsedu vlády môže byť vybraný prezidentom KTOKOĽVEK, kto môže byť zvolený do parlamentu. Teda každý kto spĺňa požiadavky uvedené v Ústave SR  na zvolenie do parlamentu (viď. foto)

Teda nie IBA ten kto BOL ZVOLENÝ do parlamentu v aktuálnych voľbách! Čiže Čapútová v pohode môže poveriť výberom vlády napr. aj Ódora. A prečo spomínam práve jeho meno? Z rôznych dôvodov, ktoré nie sú až tak pre teraz rozoberanú problematiku podstatné. Táto možnosť je už ale libédiami (liberálne média) predkladaná na "schválenie" a natrávenie (viď. foto):


Čiže aj takáto možnosť, by mohla nastať po septembrových voľbách. Ja netvrdím, že bude vybraný s určitosťou Ódor, konkrétna osoba teraz ozaj nie je dôležitá. Ale, ak by dopadli voľby tak, ako boli tieto preferencie, aby sme potom neboli prekvapkaný, vraj nečakaným „štátnickým“ rozhodnutím. „NIEKOHO“.

Prečo o tom všetkom píšem? Aj preto, aby niektorým neboli pod „ťarchou“ argumentov mienkotvorných osobností dezinfoscény zatvorené oči a následne myseľ, čo sa stalo napríklad aj pri tzv. úradníckej vláde. Na túto problematiku bolo už na tomto webe zrozumiteľne poukázané v tomto príspevku:

https://ksbforum.info/discussion/463/prezidentska-vlada-na-slovensku#latest

Prosím prečítajme si ten príspevok a osviežme si pamäť a nezabudnime aj na komentáre pod ním. Môžeme teraz v kľude spätne porovnať tam napísané a zdôvodnené so skutočnosťou ktorú teraz žijeme 😀

Nájdime si čas prečitať tú našu ústavu. Dočítame sa tam veľa zaujímavého:

https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/1992/460/

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.