Peter MMXX 03.08.2023 16:17 Zobraziť v diskusii

Re: Zprávy z USA

Kevin O’Leary o znížení kreditu USA: „Toto vôbec nie je možné pocukrovať. Je to zlé.‘ (VIDEO)

Autor: Mike LaChance, 2. augusta 2023

Investor a finančný poradca Kevin O'Leary sa objavil na FOX News, aby ponúkol svoj názor na nedávne zníženie kreditu Spojených štátov. Neudržal sa. 

KEVIN O’LEARY: Vôbec neexistuje spôsob, ako to pocukrovať. Je to zlé. A poviem vám, ako zmeriate, že je to zlé. V podstate, keď znížite rating americkej ekonomiky, čo je toto zníženie ratingu, strácate malú vieru v americký dolár a pokladničné poukážky USA, pretože defaultná mena sveta, definovaná každou komoditou ocenenou americkými dolármi, je dobrou vierou vo vládu USA a v celý svet. Verte tomu.

Väčšina štátnych fondov drží väčšinu svojej likvidity v amerických dolároch. To sa narušilo pred 24 hodinami, pretože teraz sa začnete pýtať sami seba, no, kam to smeruje? Downgrade z AAA na AA, pôjde to na jedno A? Teraz, ak ste suverénny investičný fond, začnete si to myslieť. A základom pre vás a mňa je, že náklady na kapitál stúpajú. Inými slovami, koľko nás stojí požičať si peniaze na financovanie vlády a deficitu rastie. To sa nedá ocukrovať.

 https://youtu.be/t2NScMZ7NoY

Kevin O'Leary on U.S. Credit Downgrade: 'There's No Way to Sugarcoat This at All. It's Bad.' (VIDEO) | The Gateway Pundit | by Mike LaChance

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.