tibku 06.08.2023 20:57 Zobraziť v diskusii

Re: Neskoré voľby 30.9.2023


Zora povedal/-a: Kto chce, nech si môj prehľad prečíta, kto nechce, nech nechá tak.

Príspevok s názvom Republika obsahuje výber odkazov na články s negatívnym hodnotením strany Republika bez toho, aby autorka k tomu urobila nejaký záver, takže neviem na čo je to dobré, môžem si iba domýšľať, a to na základe výberu zdrojov. Zdroje v článku uvedených informácií patria k tzv. hlavnému mediálnemu prúdu. Preto som aj takto formuloval otázku.

Plne súhlasím s Vami, že mainstream zďaleka nie je mŕtvy. Môže pritiahnuť pozornosť k nejakej nepodstatnej udalosti, ako aj odviesť pozornosť od veľmi dôležitej udalosti, a môže o nich aj mlčať. Súhlasím, že tak ako klamať, zavádzať a manipulovať môže MSM, tak to (robí) MÔŽE ROBIŤ aj alternatíva. Vyhodnocovať informácie však už musí každý samostatne na základe svojich znalostí. Podľa KSB znalosti znamenajú moc a mnohé veci sú nám nepochopiteľné nie preto, že náš rozum je slabý, ale preto, že ich podstata nezapadá do okruhu našich pojmov. A čo je naviac, je slovenská realita potláčania slobody prejavu. Kde nie je sloboda, tam nie je pravda, kde nie je pravda, tam nie je zdravie fyzické, duševné ani spoločenské.

Podľa KSB sú média subjektom riadenia a každý jeden človek aj spločnosť je objektom riadenia. Masmédia však nie sú nezávislé, sú len nástrojom v rukách svojich pánov. Nitky riadenia všetkých médií hlavného prúdu, ak budeme prechádzať jednotlivými spojovacími článkami, nás nakoniec privedú ku „svetovému zákulisiu“. Takže potom v schéme riadenia je „zákulisie“ subjektom riadenia a média sú objektom riadenia. Riadiaci informačný vplyv sa od „zákulisia“ k médiam prenáša ako štruktúrnym, tak aj bezštruktúrnym spôsobom. [gen. Petrov]

Mediálny vplyv na ľudí je obrovský. Čeliť tomuto vplyvu a naučiť sa chápať skrytý zmysel predkladanej informácie sa dá iba pri osvojení si rozlíšenia (metodológie). Žijeme v informačnej spoločnosti, kedy informácie nevytvárajú iba základ riadiacich procesov, ale predstavujú aj tzv. nemateriálne zbrane (mäkká sila), používané na dosiahnutie rovnakých cieľov, aké sú vytýčované v prípade vojenského vpádu, no bez použitia armády.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.