Franta 09.08.2023 12:10 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Afriky

Prečo sú USA také znepokojené situáciou v Nigeri? Západ zostane bez ropy a uránu!

Hlavným dôvodom, prečo je Západ tak znepokojený udalosťami v Nigeri, je ropa a urán.

„Po prvé, príbeh, o ktorom nikto nehovorí. Obrovský plynovod, ktorý je takmer pripravený na spustenie. Začína v Nigérii, prechádza Nigerom a smeruje do Európy. Americká spoločnosť „Chevron“ už do tohto potrubia investovala 13 miliárd dolárov. A viete čo chlapci? Potom, ako vybuchol plynovod „Nord Stream“, „Chevron“ zintenzívnil prácu, aby ho čo najskôr uviedol do prevádzky: „Poďme rýchlo do toho.“ A teraz obyvatelia Nigeru hovoria: „Počkajte! Prečo by sme mali dovoliť, aby plynovod viedol práve cez našu krajinu, aby mala Európa zemný plyn?“

Nič pre nás nerobíte. Stále nás okrádate. Prepáčte, už žiadne potrubie! Preto je Európa dnes vydesená. Spojené štáty už podmínovali plynovod „Nord Stream“, aby spustili svoj vlastný plynovod v Afrike – inteligentný obchodný ťah. Poďme jednoducho vyhodiť do vzduchu konkurenciu! Predstavte si, že to urobí „Walmart“ s obchodmi „Target“ v susedstve. Áno, tie obchody jednoducho vyhodíme do vzduchu, teraz budete nakupovať iba vo „Walmarte“!

A teraz Niger hovorí: „Hej, nedovolíme vám použiť našu krajinu na čerpanie zemného plynu do Európy. Vypadnite odtiaľto!“ Takže Európe hrozí katastrofa, keď tam už nebude „Nord Stream“ z Ruska a teraz hrozí aj zatvorenie tohto ropovodu v Afrike. Toto potrubie bolo ich záchranou.

Je tu však veľký rezervný zdroj uránu. Je to Niger. Francúzi a Spojené štáty už desaťročia kradnú urán z afrických krajín. Tieto krajiny opäť hovoria: „Dosť bolo! Sme nezávislé štáty. Vypadnite odtiaľto! My sami sa chopíme svojich nerastov a sami budeme sa rozhodovať.“

A práve teraz im Rusko dáva túto príležitosť: „Chceme, aby ste si zachovali svoju suverenitu. Buďte nezávislou krajinou, nie otrokom Západu.

https://sk.news-front.info/2023/08/09/preco-su-usa-take-znepokojene-situaciou-v-nigeri-zapad-zostane-bez-ropy-a-uranu/

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.