Franta 10.08.2023 09:24 Zobraziť v diskusii

Re: Energetika v EU, plynovody a ropovody pre Európu

Bez ruského plynu to v Evropě nepůjde! Oznámil včera šéf EON a cena plynu na burze v Amsterodamu ihned vzrostla o 40%! Ceny elektřiny na burze v Lipsku se zvedly o 20%! Čeká nás prý chladná zima!

Vyhlídky na konec energetické drahoty, kterou ještě před pár dny slibovala česká fialová média, jsou tak v nedohlednu! Dokonce podle tvrzení expertů Českého rozhlasu ze 3. srpna se ceny energií pro domácnosti a konečné odběratele měly spíše vylepšovat! Šéf EON Birnbaum neměl včera rozhodně žádný důvod ke stížnostem na draný plyn a energie, protože jeho firma zvýšila za jediný rok díky drahotě svůj čistý zisk o 40%! Jenže Birnbaum není politický maoistický blázen, ale inteligentní manažer a tak si rychle spočítal, že bez levných energií rychle zkrachuje evropský průmysl a že jeho koncern EON tak nebude mít brzy za co nakupovat ani pro Fialu tak atraktivní drahý plyn LNG!

Perlička na závěr! Brusel se rozhodl, že bude své zásoby plynu na letošní zimu skladovat na Ukrajině! Zvláštní, že politici, kteří dennodenně tvrdí, že Putin využije každé příležitosti, aby Západ položil na lopatky a obsadil jeho území, nemají strach, že jim Rusko nějakým Kinžálem nevyhodí do vzduchu evropské zásoby plynu uskladněné na letošní zimu na Ukrajině!

https://cz24.news/bez-ruskeho-plynu-to-v-evrope-nepujde-oznamil-vcera-sef-eon-a-cena-plynu-na-burze-v-amsterodamu-ihned-vzrostla-o-40-ceka-nas-pry-chladna-zima/

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.