Milo 10.08.2023 21:11 Zobraziť v diskusii

Re: Neskoré voľby 30.9.2023

@Covenant To, že zjavne nechceš rozumieť, čo Zora vo svojom príspevku napísala, je smutné. Skúsim Ti na tvojom príklade vysvetliť, že sa mýliš:


Čo vypovedá video, ktoré si uviedol ako príklad pre jedinečnosť "alternatívy"? Ruka v maskáčoch ukáže balík USAID popísaný Ephedrin. Zjavne sú v krabici i iné liečivá.

https://www.unodc.org/documents/data-and-analysis/Ukraine/Ukraine_drug_demand_supply.pdf

kde sa okrem iného dočítame:

UKRAJINA UŽ MÁ JEDNU Z NAJVYŠŠÍCH PREVALENCIÍ NA SVETE ĽUDÍ, KTORÍ INJEKČNE UŽÍVAJÚ DROGY A MAJÚ HIV

V rokoch 2018-2020 sa počet dospelých obyvateľov injekčne užívajúcich drogy, najmä opiáty, sa odhaduje na 350 000 ľudí, čo predstavuje 1,7 percenta dospelej populácie.7 Ide o jednu z najvyšších prevalencií pozorovanej na svete. Väčšina opioidov injekčne podávaných liekov patrí heroín a metadón predávaný na

nelegálnych trhoch.8 Odhaduje sa, že 22,6 percenta ľudí, ktorí injekčne užívajú drogy, žije s HIV a viac ako polovica (55 percent) žije s hepatitídou C.9 Nárast ľudí, ktorí si injekčne aplikujú drogy žijúcich s HIV sa nezmenil od roku 2011.


RASTÚCI TREND INJEKČNÉHO UŽÍVANIA STIMULANCIÍ A NPS

V posledných rokoch došlo aj k nárastu počtu injekčného užívania stimulantov (metamfetamínu) a stimulantov nových psychoaktívnych látok (NPS)...

A aby som nebol upodozrievaný z navity: To, že vojna je extrémne špinavý kšeft sa vie najneskôr od Hitlerových elitných letcov na amfetamínoch - počnúc Göringom. Ako inak by mohli "hrdinovia" fungovať?

Najmä počas úspešných bleskových vojen proti Poľsku (1939) a Francúzsku v roku 1940 sa metamfetamín používal v miliónových množstvách. Väčšinou perorálne podávaná droga slúžila na tlmenie pocitu úzkosti, na zvýšenie výkonnosti a schopnosti koncentrácie a na zvýšenie sebavedomia vojakov, vodičov vozidiel a pilotov.

Táto látka sa počas druhej svetovej vojny hojne používala aj v americkej, britskej a japonskej armáde.

Tebou uvedená správa je bez kontextu (ktorý znie v tvojej správe “údajně dostali v rámci americké pomoci efedrin", a z ktorej je navyše nedokázateĺné kde a kedy bolo video natočené) bez akejkoľvek hodnoty - Ephedrin je látka, ktorá je často používaná v zdravotníctve. Nielen na výrobu pervitínu.

--

Covenant, ak nájdeš nesprávne informácie v tom, čo tu niekto - ktokoľvek - publikuje, oprav ich, daj zdroje, vysvetli, daj nové. Všetci budeme radi. Ak chceš iba znevažovať hodnotnú prácu iných, choď tam, odkiaľ si sa (načas pred voľbami) vynoril. Ďakujem za pochopenie.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.