Peter MMXX 13.08.2023 17:36 Zobraziť v diskusii

Re: Kto profituje z protiruských sankcií

https://t.me/Politnavigator/130893                                                                                                    Oneskorený, ale potrebný a správny krok. Rusko zmrazilo dohody o dvojitom zdanení s 38 nepriateľskými krajinami: USA, Kanadou, Austráliou, Spojeným kráľovstvom, Japonskom, väčšinou európskych krajín atď.

🔴Toto opatrenie je diktované potrebou "prijať naliehavé opatrenia v súvislosti s tým, že viaceré zahraničné štáty spáchali nepriateľské kroky voči Ruskej federácii, jej občanom a právnickým osobám".

🔴Dôsledky tohto rozhodnutia pocítia zahraničné a domáce podniky (v menšej miere fyzické osoby). Takmer všetky platby v prospech zahraničných štruktúr (dividendy, úroky z dlhových záväzkov, licenčné poplatky atď.) budú zdaňované vyššou sadzbou.

🔴 Predchádzajúce dohody o zamedzení dvojitého zdanenia umožňovali vyhnúť sa situáciám, keď sa daň z príjmu musela platiť v dvoch krajinách naraz.

🔴 V podmienkach studenej sankčnej vojny by takéto dohody umožňovali zahraničným spoločnostiam z nepriateľských krajín neplatiť dane v Ruskej federácii a pod zámienkou vyplácania dividend odvádzať finančné prostriedky z krajiny bez toho, aby ich odvádzali do štátnej pokladnice. Podľa centrálnej banky sa odlev kapitálu z Ruska za posledný rok strojnásobil. Ak pozastavenie takýchto dohôd pomôže aspoň čiastočne znížiť už aj tak obrovský odlev kapitálu z Ruska, je to už dobré.

https://t.me/spravydomozaiky

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.