Milo 14.08.2023 08:41 Zobraziť v diskusii

Re: Postup totálnej digitálnej kontroly

Umelá inteligencia otvorila 500 prípadov proti ruským dlžníkom

Umelá inteligencia iniciovala 500 výkonných dokumentov v rámci pilotného projektu Federálnej exekútorskej služby Ruska, pričom dlžníci nenašli dôvod na odvolanie sa proti rozhodnutiam robota, uviedol riaditeľ služby Dmitrij Aristov.

Ako upozornil Aristov, pilotný projekt vzniká na základe jedného z oddelení exekútorov Federálnej exekútorskej služby Ruska v Riazanskej oblasti. Podľa neho je teraz automaticky podaných asi 500 výkonných dokumentov a nikto sa proti postupu systému neodvolal, uvádza RAPSI .

Zdôraznil, že „testovanie“ technológie stále prebieha a používanie umelej inteligencie v iných divíziách FSSP sa začne až po dôkladnej kontrole. Okrem toho Aristov spomenul robotického telefónneho operátora Polina, ktorý je schopný rozpoznať predmet rozhovoru a analyzovať požiadavku účastníka.

Robot hlási štandardizované informácie o trestoch, zatknutí a časoch prijatia pre zamestnancov FSSP. V dôsledku toho bot odpovedal na otázky viac ako 43% tých, ktorí volali na oddelenie. Odborníci naučili Polinu komunikovať nielen hlasom, ale aj reagovať na správy v skupine VKontakte a osobné správy sociálnej siete.

Za prvý polrok podľa neho Polina spracoval(-a, -o) asi 13,7 tisíca, teda asi 50 % odvolaní, ktoré prišli cez sociálnu sieť VKontakte.

https://vz.ru/news/2023/8/11/1225343.html

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.