Zora 16.08.2023 10:06 Zobraziť v diskusii

Re: Logo - Ouroboros - osmičkový had

"Podle údajů digitální analytické firmy SimilarWeb byly čtyři z pěti hlavních doporučení návštěvnosti na srpnovém kontroverzním, okrajovém fóru 8kun weby vytvořené vyznavači konspirační teorie QAnon.  

QAnon je nepodložená krajně pravicová konspirační teorie, která tvrdí, že prezident Donald Trump tajně bojuje proti elitní „deep state“ kabale obchodníků s lidmi. Konspirační teorie v posledních měsících rychle roste na popularitě , říkají vědci. 

Ústřední postavou QAnon je stejnojmenný 'Q', anonymní postava, která tvrdí, že má bezpečnostní prověrku na vysoké úrovni v rámci americké vlády.

'Q' zveřejňuje všechny své zprávy, které jsou označovány jako "Q dropy", na 8kun. "Q kapky" jsou interpretovány vlivnými lidmi na sociálních sítích QAnon a weby, jako je nyní offline QMap.pub, které kolem zpráv vymýšlejí nepodložené konspirační teorie."

----

Na toto som narazila pri pátraní v súvislosti s "prevratným" filmom Sound of Freedom, o ktorom sa píše, že je prepojený na hnutie QAnon. Zaujímala som sa o symboliku Q a zrovna osmičku nájdem :)

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.