Peter MMXX 23.08.2023 22:05 Zobraziť v diskusii

Re: BRICS

Putin – na summite BRICS: 

„Všetci jednomyseľne podporujeme vytvorenie multipolárneho svetového poriadku, ktorý je skutočne spravodlivý a založený na medzinárodnom práve pri rešpektovaní kľúčových princípov Charty OSN, vrátane suverénneho práva a rešpektovania práva každého národa na jeho vlastný model rozvoja. Sme proti akémukoľvek druhu hegemónie podporovanej niektorými krajinami o vlastnej exkluzivite a založenej na tomto postuláte novej politiky – politiky pokračujúceho neokolonializmu.

⚡️Chcem poznamenať, že to bola túžba udržať si svoju hegemóniu vo svete, túžba niektorých krajín udržať si túto hegemóniu, ktorá viedla k vážnej kríze na Ukrajine. Najprv sa v tejto krajine s pomocou západných krajín uskutočnil protiústavný štátny prevrat a potom sa rozpútala vojna proti ľuďom, ktorí s týmto štátnym prevratom nesúhlasili, krutá vojna, vyhladzovacia vojna počas ôsmych rokov.

⚡️Rusko sa rozhodlo podporovať ľudí, ktorí bojujú za svoju kultúru, za svoje tradície, za svoj jazyk, za svoju budúcnosť. Naše kroky na Ukrajine diktuje len jedna vec – ukončiť vojnu, ktorú rozpútal Západ a ich satelity na Ukrajine proti ľuďom žijúcim na Donbase. Sme vďační našim kolegom z BRICS, ktorí sa aktívne podieľajú na snahe ukončiť túto situáciu a dosiahnuť spravodlivé urovnanie mierovými prostriedkami.“


Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.