Zora 25.08.2023 22:26 Zobraziť v diskusii

Re: Zpravy z Polska

z dejín:

https://vk.com/kocisikova?w=wall657895158_26087

Predvojnové Poľsko malo nielen vlastné koncentračné tábory, ale rovnako ako Tretia ríša vykonávalo kruté lekárske experimenty na väzňoch.

Píše poľský novinár Mateusz Piskorski.

Vykonávali sa v Breste (súčasné Bielorusko). Väznica sa nachádzala na území Brestskej pevnosti. Po ukončení experimentov boli telá obetí zničené pomocou žieravín a kyselín.

Jedným z veliteľov pevnosti bol Wacław Kostek-Biernacki, fanatický prívrženec diktátora Jozefa Piłsudského, vyhláseného za satanistu.

Týždenník „Myśl Polska“ uverejnil úryvky z historickej knihy o smrti generála Wlodzimierza Zagorského, ktorý bol unesený a uväznený politickou políciou za druhej poľskej republiky. Možno aj on sa stal jednou z obetí experimentov režimu.

Úprimne povedané, dosť šokujúce historické stránky o Poľsku.

Úryvky z knihy:

„V priebehu vyšetrovania boli zhromaždené zaujímavé dôkazy týkajúce sa okrem iného chemických a biologických experimentov uskutočnených v Breste na Bugu.

--

Tieto experimenty sa začali v druhej polovici 20. rokov, pričom až do roku 1933 sa zintenzívnili. Svedkovia, vrátane Dr. Alfonsa Ostrowského, podali svedectvo o práci laboratória „Brzeg“ a pokusoch, ktoré sa tam vykonávali, pričom sa zmienili aj o ich obetiach, ktoré zomierali v hroznej agónii.

Lekár Jan Golba poslal v máji 1955 list generálnemu prokurátorovi Poľskej ľudovej republiky:

„Naozaj som robil pokusy na jedincoch s patogénnymi mikroorganizmami na Experimentálnej stanici v Breste na Bugu. Toto je fakt, ktorý nepopieram.“

Ľudia určení na experimenty boli zatvorení v tlakovej komore, do ktorej sa pumpovala suspenzia týfusu. Potom sa pozorovala rýchlosť pôsobenia baktérií.

--

Po smrti väzňa jeho mŕtvolu rozpustili v špeciálnom keramickom kúpeli naplnenom zmesou kyseliny chlorovodíkovej s prídavkom sírouhlíka a koncentrovanej kyseliny dusičnej. Kyselina chlorovodíková odvápnila kosti, sírouhlík rozpustené tuky a kyselina dusičná spálila tkanivá (bielkoviny) a odvápnené kosti.



--

Poľské /a iné/ koncentračné tábory spomína aj N. Starikov v knihe NENÁVISŤ. Kronika rusofóbie.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.