Zora 27.08.2023 23:31 Zobraziť v diskusii

Re: Transgender agenda a LGBT


postarší umelci sa odvážne vyjadrili:

27.8.23

Legendárny gitarista vyslovil jednoduchú ale silnú a pravdivú vetu

Rocková legenda Carlos Santana koncom júla prerušil svoj koncert v New Jersey, aby sa s publikom porozprával o probléme, ktorý mu zjavne leží na srdci. V prejave, ktorý kritici napadli trans aktivisti, slávny gitarista povedal: “Žena je žena a muž je muž. To je všetko”

Návštevníci koncertu v Atlantic City uviedli, že Santana prerušil svoje vystúpenie už po jednej piesni a niekoľko minút sa venoval davu, než sa vrátil k hudbe. Video s jeho komentármi kolovalo vo štvrtok.

“Keď Boh stvoril teba a mňa, skôr než sme vyšli z lona, vedeli ste, kto ste a čo ste,” začal. “Neskôr, keď z toho vyrastieš, vidíš veci a začneš veriť, že by si mohol byť niečím, čo znie dobre, ale vieš, že to nie je správne. Pretože žena je žena a muž je muž. To je všetko. Čokoľvek chceš robiť v izbe, je to tvoja vec. Mne to nevadí.”

Santana potom ponúkol podporu komikovi Daveovi Chappellovi, ktorý bol za podobné komentáre často napádaný. “Som na tom podobne ako môj brat Dave Chappelle,” povedal.

“Chce to odvahu rásť a žiariť vo svetle, ktorým ste, a byť pravdivý, skutočný a autentický. Rastieme a učíme sa žiariť svojím svetlom s Láskou a komplimentmi. Prajeme vám slávnu existenciu. Pokoj,” uzavrel.

Rocková legenda neskôr poskytla Billboardu vyhlásenie, v ktorom objasnila svoj postoj k tejto otázke – ale, ako uviedol portál, neodvolala veci, ktoré povedala na pódiu.

“Toto je môj osobný cieľ, ktorý sa snažím dosiahnuť každý deň. Chcem si ctiť a rešpektovať ideály a presvedčenie všetkých ľudí bez ohľadu na to, či sú alebo nie sú LGBTQ,” uviedol vo vyhlásení. “Toto je planéta slobodnej vôle a všetci sme dostali tento dar. Teraz budem sledovať tento cieľ, aby sme boli šťastní a bavili sa a aby každý veril tomu, čo chce, a nasledoval to, čo má vo svojom srdci, bez strachu.”

“Chce to odvahu rásť a žiariť vo svetle, ktorým ste, a byť pravdivý, skutočný a autentický. Rastieme a učíme sa žiariť svojím svetlom s Láskou a komplimentmi. Prajeme vám slávnu existenciu. Pokoj,” uzavrel.


----

Liberálna “demokracia” v praxi: Máš vlastný názor, končíš! Na vlastnej koži to pociťuje aj Alice Cooper

Rocková legenda Alice Cooper prišiel o spoluprácu s kozmetickou spoločnosťou po tom, ako koncom tohto týždňa v rozhovore kritizoval transrodové hnutie. Informuje DailyWire

Cooper len pred pár týždňami podpísal zmluvu so značkou Vampyre Cosmetics, ktorá však bola podľa New York Post zrušená po tom, čo sa rocker vyslovil proti “rodovo pozitívnej starostlivosti” o maloletých.

V rozhovore pre Stereogum sa Coopera opýtali na ďalších rockových velikánov, ktorí sa vyslovili proti transgenderizmu.

“Chápem, že existujú prípady…, ale obávam sa, že je to aj módny výstrelok, a obávam sa, že je veľa ľudí, ktorí tvrdia, že sú takí, len preto, že chcú byť takí,” povedal. “Považujem to za zlé, keď máte šesťročné dieťa, ktoré nemá žiadnu predstavu. Chce sa len hrať a vy ho mätiete a hovoríte mu: “Áno, si chlapec, ale mohol by si byť aj dievča, ak chceš.”

“Myslím si, že to je pre dieťa také mätúce. Aj pre tínedžera je to mätúce,” pokračoval. “Stále sa snažíte nájsť svoju identitu, a predsa sa tu deje niečo, čo hovorí: ‘Áno, ale môžeš byť čímkoľvek chceš. Môžeš byť mačkou, ak chceš.’ Teda, ak sa identifikuješ ako strom. … A ja si hovorím: “No tak! V čom sme, v románe Kurta Vonneguta? Je to také absurdné...”

Spoločnosť vydala vyhlásenie 

Po Cooperových poznámkach vydala spoločnosť Vampyre Cosmetics na Instagrame vyhlásenie: “Vzhľadom na nedávne vyjadrenia Alice Cooper[,] už nebudeme spolupracovať. Stojíme na strane všetkých členov komunity LGBTQIA+ a veríme, že každý by mal mať prístup k zdravotnej starostlivosti.”

Kozmetická spoločnosť poznamenala, že všetky “predobjednávky budú vrátené”.

Cooper pritom kritizoval aj hnutie “whole woke” a obmedzenia, ktoré vo verejnom priestore diktujú, čo je a čo nie je v poriadku hovoriť.

“Kto určuje pravidlá? Existuje niekde v New Yorku budova, kde si ľudia každý deň sadnú a povedia: ‘Dobre, teraz už nemôžeme povedať ‘mama’. Musíme povedať ‘rodička’. Hneď to dajte na vedomie?” pokračoval. “Kto je tá osoba, ktorá vytvára tieto pravidlá? Nechápem to. Nie som v tomto smere stará škola. Som v tom logický.”

Cooper potom označil hnutie woke za “smiešne” a poznamenal, že len málo ľudí súhlasí s extrémnymi myšlienkami, ktoré woke ľudia podporujú.

Zneužitie situácie 

Cooper tiež uviedol, že podľa neho niektorí môžu využívať hnutie transsexuálov, aby sa dostali na ženské toalety.

“No, viem si predstaviť, že to niekto naozaj využije,” povedal. “Chlap môže kedykoľvek vojsť na ženské toalety a jednoducho povedať: ‘Dnes sa cítim ako žena’ a mať tam čas svojho života a nie je to ani trochu… Jednoducho využíva túto situáciu,” povedal. “No, to sa stane. Niekoho znásilnia a ten chlap povie: ‘No, v ten deň som sa cítil ako dievča a potom som sa cítil ako chlap. Kde je tá hranica?”

Cooper povedal, že nakoniec sa veci dostanú do bodu, keď spoločnosť začne hľadať “tlačidlo zastaviť” v otázke transrodovosti, pretože podobne ako umelá inteligencia “je to nebezpečné”.


Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.