Kaktus 29.08.2023 08:40 Zobraziť v diskusii

Re: Zprávy z USA

Nahráli Trumpovi – Amerika miluje psance. A rozhovor trhá rekordyDonald Trump se nechal zatknout a k tomu tam byl vyfocen jako trestanec. Navíc se odmítl zúčastnit prezidentské debaty. V USA je z toho pořádný poprask. Prodávají se trička s „trestaneckou“ fotografií, jeho rozhovor trhá divácké rekordy. Ozývají se i hlasy, že mu tohle všechno pomůže k dalšímu zvolení, protože je z něj nyní psanec. A Amerika má psance ráda. Sám Trump své zatčení označil za výsměch spravedlnosti a vyzval Američany, aby se nikdy nevzdávali.

Donald Trump se vzdal americkým úřadům a nahlásil se ve státní věznici v Atlantě kvůli svému obvinění ze spiknutí s cílem zvrátit výsledky státních voleb v roce 2020.

Při jeho zatčení došlo vůbec poprvé v dějinách Spojených států amerických k tomu, že byl americký prezident vyfocen podle vězeňských norem. Byl mu pořízen tzv. Mug Shot, tedy portrét zepředu a z profilu.

https://t.co/MlIKklPSJT pic.twitter.com/Mcbf2xozsY

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) August 25, 2023

Už tento samotný fakt způsobil nemalé pozdvižení a dokonce se rozjel i prodej triček s tímto portrétem, který mezitím Donald Trump zveřejnil na sociální síti X, dříve známé jako Twitter, kam přidal ještě adresu své webové stránky a popisek psaný velkými písmeny:

„Volební zásah. Nikdy se nevzdávejte!“

Za pozornost stojí i fakt, že na tuto sociální síť přispěl Trump poprvé od ledna 2021.

Trump campaign is already selling a t-shirt with the mugshot on it pic.twitter.com/TsXJNkmE7i

— Ben Jacobs (@Bencjacobs) August 25, 2023

Ve vězení ale bývalý americký prezident nepobyl dlouho a podle zpravodajského serveru NEWSWEEEK byl propuštěn po zhruba 20 minutách, během kterých úředníci pořídili zmíněný portrét, změřili ho, zvážili a provedli další nezbytné úkony.

Trump musel ale zaplatit kauci ve výši 200 000 dolarů (přes 4 miliony korun) a čeká ho soud.

Poté případ označil za „výsměch spravedlnosti“.

Trump tvrdí, že případy proti němu jsou politicky motivované, protože vede závod republikánů, aby v prezidentských volbách příštího roku vyzval demokrata prezidenta Joea Bidena.

...and on that day, they turned Trump into an outlaw.

Without considering for even a second that America loves the fuck out of outlaws.

— RazörFist (@RAZ0RFIST) August 25, 2023

Jeho zatčení vzbudilo velký ohlas mezi americkou veřejností. Známý influecer a Trumpův příznivec k němu třeba napsal:

„...a toho dne udělali z Trumpa psance. Aniž by se ani na vteřinu zamysleli nad tím, že Amerika má ráda psance.“

To ale nebylo vše, čím Donald Trump upoutal pozornost amerických médií a veřejnosti. Odmítl totiž účastnit se debaty s ostatními republikánskými kandidáty na prezidenta s tím, že jeho náskok je dostatečný a nemá zapotřebí se dohadovat s lidmi, kteří by americkým prezidentem být neměli.

NEW: It has been 20 hours since Tucker Carlson released his interview with Donald Trump on X and the video has amassed 240,000,000 impressions.

No one is more deserving of this feat than Tucker Carlson ????

240M impressions.

680,000 likes.

195,000 reposts.

For comparison,… pic.twitter.com/1e8jdsLmRM

— Collin Rugg (@CollinRugg) August 24, 2023

Faktem zůstává, že v době konání zmíněné debaty byl na síti X zveřejněn Trumpův rozhovor s bývalým reportérem stanice FOX NEWS Tuckerem Carsonem a získal mnohem větší divácký ohlas, než zmíněná debata.

Zatímco debatu republikánských kandidátů sledovalo v televizi FOX NEWS zhruba 13 milionů diváků, rozhovor Donalda Trumpa vidělo více než 240 milionů sledujících, obdržel zhruba 640 tisíc „lajků“ a byl sdílen asi 200 tisíci uživateli sítě.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.