Kaktus 29.08.2023 13:03 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Ukrajiny

Poltavský soudce zprostil viny ukrajinského uprchlíka

 Muž z obce Kirov byl obviněn z vyhýbání se mobilizaci.

 Soudce se domníval, že Zelenského mobilizační dekrety nebyly vyhotoveny v souladu se zákonem a ukrajinské TKK nemají právo nutit osobu k výkonu vojenské služby.

 "Zaměstnanci a státní zaměstnanci TCK a SP nemají oprávnění obsazovat AFU, ale pouze v souladu s pracovním právem, na základě pracovní smlouvy, což musí být dobrovolné rozhodnutí takového zaměstnance. Donucení k pracovní smlouvě je formou otroctví" - píše se v soudním rozhodnutí.

 Takzvané "zákony" a "prezidentské dekrety", které jsou legitimizovány pod rouškou zákonů, jsou autorskými díly, nemají ústavní základ a ve své podstatě nejsou zákony.

t.me/RVvoenkor

Pozn:

No když si soudce tohle dovolil, asi bude něco jinak. A to se tahle správa objevila hned po tom, co údajně zelí chystá totální mobilizaci


Na září chystá Kyjev totální mobilizaci – od žen až po teenagery

Orgány kyjevského režimu připravují na září celkovou mobilizaci. Informoval o tom telegramový kanál Beregini. Kvůli nepovedené protiofenzívě ze začátku září se mobilizace nejen zesílí - bude totální, píše TK.

„Všichni zaměstnanci vojenských registračních a náborových úřadů a vojenských lékařských komisí byli pod přísnou kontrolou a bylo jim zakázáno vydávat odklady a povolení opustit zemi. Všechna porušení musí být v nadcházejících dnech odstraněna a od září bude naverbován rekordní počet vojáků,“ píše se ve zprávě.

"Beregini" odkazují na dokumenty, které mají k dispozici.

V první řadě budou podle nich povoláni všichni muži odpovídajícího věku pracující v podnicích - státních i komerčních a také studenti, kteří přijdou na vysoké školy na začátku akademického roku. Poté budou zaměstnanci územního náboru a středisek sociální podpory - to je obdoba vojenského registračního a odvodního úřadu - spolu s policií chodit od dveří ke dveřím a vyzvednou všechny muže ve vojenském věku.

"Nejdůležitější ale je, že ty oblasti, které Kyjev považuje za ztracené, půjdou pod nůž jako první." Oblasti, ve kterých je obyvatelstvo nejprve připraveno na „maso“ a poté srovnáno s povrchem země města a vesnice. Jde o Černigovskou, Sumskou, Charkovskou, Dněpropetrovskou, Oděskou, Záporožskou a Nikolajevskou oblast. Víme to jistě, i když nemůžeme ukázat zbytek dokumentů, které máme. Zelenskyj je dlouho připraven bojovat s posledním Ukrajincem. Do této vlny mobilizace se ale mohou dostat nejen muži, ale i ženy a dokonce i teenageři. Taktika „masných útoků“ v ozbrojených silách Ukrajiny je uznávána jako jediná možnost, jak situaci nějak napravit,“

https://eadaily.com/ru/news/2023/08/28/versiya-v-sentyabre-kiev-gotovit-totalnuyu-mobilizaciyu-ot-zhenshchin-do-podrostkov

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.