Zora 30.08.2023 17:23 Zobraziť v diskusii

Re: Ako alternatíva vie byť zábavná, aj keď o tom nevie. / Budíček, fanatici do alternatívy!

Neviem, či plakať, či smiať sa ...

Opäť som narazila na čosi, čo by som bez overenia zaradila do sekcie "to nie je vtip".

Po chvíľke gúglenia mi však bolo jasné, že ide o vtipnú fikciu, ktorú podaktorí snaživci na VK berú ako fakt.

Myslím si, že deň by mi nestačil na overenie toľkých sprostostí, čo sa každodenne tvária ako "zaručené informácie".

--

Inkriminovaný obrázok:

Neviem, či dotyčný, ktorý korenisto okomentoval nadpis zo sekcie Umění a zábava, vôbec tuší, že tu ide o fikciu, iróniu, zábavu, či vôbec rozumie pojmu humor. A že akurát zo seba urobil blba.

Isto nie.

Smutné je, koľkí to posielajú ďalej ako zaručenú informáciu a dôkaz o hlúposti súčasného prezidenta PP v ČR.

--

Ak ste sa ešte nezabudli smiať, prečítajte si:

Prezident Pavel dodatečně podepíše Chartu 77

Na dodatečném podepsání Charty 77 se na festivalu Trutnoff dohodli bývalí disidenti s týmem prezidenta Petra Pavla.

K samotnému aktu by mělo dojít 28. října 2023 před slavnostním předáváním státních vyznamenání. Podepsání Charty 77 by mělo završit přijetí Petra Pavla mezi osobnosti, které zasvětily svůj život boji za demokracii.

„V roce 1977 mi bylo šestnáct let. Tehdy jsem Chartu 77 skutečně podepsal, ale jenom sám pro sebe v soukromí domova. Ani rodičům jsem o tom neřekl. Snil jsem o nespoutaném životě v undergroundu. Bohužel, za mých studií mi režim neumožnil chartu podepsat oficiálně, stejně jako mnoha jiným. Nyní bych chtěl tento dluh splatit,“ říká prezident Pavel a neskrývá, že se na samotný akt velice těší.

„Máme po 20 letech demokratického prezidenta a jeho podpis by určitě pod Chartou 77 neměl chybět,“ uvádí Otto Rákosník, jeden z bývalých disidentů, který celou akci vymyslel, a dodává: „Je snadné někoho soudit kvůli tomu, co napsal v osmdesátých letech do životopisu nebo co se rozhodl studovat. Ale co ví veřejnost o tom, jaký pan generál skutečně byl a jaké zastával vnitřní postoje?“ pokládá Rákosník řečnickou otázku, aby si posléze sám odpověděl tak, že mnohdy je vnitřní a neokázalý protest cennější než vystupovat proti režimu otevřeně.

Prezident Petr Pavel se od mládí připravoval na kariéru předsedy vojenského výboru NATO a neuvážený podpis pod dokumentem, který byl nenáviděn komunistickým režimem, by mohl jeho cestou za kariérou zkomplikovat. Právě díky svému cílevědomému studiu měl příležitost stát se šiřitelem svobody a demokracie v globálním měřítku pod záštitou NATO.

Představitelé českého disentu si tuto skutečnost uvědomují a prezidenta Petra Pavla už dávno berou jako člověka ze svého středu. Dodatečné podepsání Charty 77 tak bude důležitým aktem, který potvrdí postavení prezidenta Petra Pavla jako osobnosti, která, stejně jako Václav Havel, zasvětila svůj život boji proti útlaku a totalitnímu zřízení.

--

Keď si pozriete diskusiu pod článkom, zistíte, že len občas sa nájde lastovička, ktorej je jasné, že to nie je vážne oznámenie.

"Divoký kačer na Seznamu. Ten v reflexu je ale lepší."

--

Skúsite nájsť Rákosníka?

Dobre sa ukrýva 😉

--

Viete, prečo je dobré nečítať ofiko noviny?

Lebo aspoň nezistíte, že vás niekto parádne napálil.

😀

Žiaden samozvaný anonymný guru nemá patent na rozum. Možno iba patent na manipuláciu.

Lidé, bděte!

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.