Milo 31.08.2023 17:18 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Ruska

Franta povedal/-a: Podle doktora Valerije Solovjova

Solovej a Solovjov - spája ich očividne nielen podobné priezvisko...

--

V prelinkovanom článku na ac24 je reč o V. Solovejovi:

Valerij Dmitrijevič Solovej (* 19. august 1960 , Shchastia , Lugansk región ) je ruský historik , politológ, publicista a verejná osobnosť. Doktor historických vied.

V júni 2019 mu vypršala zmluva v MGIMO .

Vedenie univerzity požiadalo profesora, aby opustil vzdelávaciu inštitúciu, pretože „ vedie protištátnu propagandu a podkopáva politickú stabilitu “ [13] .

--

Vladimir Rudolfovič Solovyov

Vladimir Rudolfovič Solovjov (* 20. október 1963 [1] [2] , Moskva [1] [2] ) je ruský novinár, rozhlasový a televízny moderátor, propagandista [4] [⇨] . 

Moderátor programu Večer s Vladimírom Solovyovom na televíznom kanáli Rusko-1 .

Vo februári 2023 obhajoval svojho 21-ročného syna Daniila, ktorý pred niekoľkými rokmi študoval v Londýne , pred kritikmi, ktorí sa pýtali, prečo sa jeho syn neprihlásil do boja na Ukrajine. Vladimir Solovjov predtým povzbudzoval každého schopného ruského muža, aby sa dobrovoľne zapojil do služby a bojoval vo vojne na Ukrajine, a odsúdil mladých ľudí, ktorí opustili Rusko, aby sa vyhli mobilizácii . [122]

Solovyov uviedol, že má židovské korene a praktizuje judaizmus. Od roku 2009 je tiež držiteľom povolenia na pobyt a štatútu daňového rezidenta v Taliansku pre seba a svoje deti z manželstva s Elgou Seppovou.

Solovjov sa považuje za sovietskeho vlastenca a svoj program často organizuje v saku s kosákom a kladivom.

Podľa výsledkov prieskumu VTsIOM bol Vladimir Solovjov vyhlásený za najobľúbenejšieho novinára roku 2021 medzi Rusmi [81] .


--

V každom prípade je poučné porovnanie anglickej a ruskej verzie Wikipédie.

--

Soloway , Solloway je ruské a židovské priezvisko ruského jazykového pôvodu (rusky: Соловей , "slávik"; jidiš: סולוביי ). Varianty zahŕňajú Solovey, Solovay, Solovyei, Solovei, Salovey atď. 


Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.