Zora 02.09.2023 16:21 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Ukrajiny


31.8.23

Na východe Ukrajiny zahynul britský občan, bojoval po boku Ukrajincov

Na východe Ukrajiny zahynul Brit, ktorý bojoval po boku ukrajinskej armády. Oznámila to vo štvrtok jeho rodina, informuje TASR podľa správ agentúry DPA a britského denníka The Guardian.

Smrť britského občana na Ukrajine potvrdilo aj ministerstvo zahraničných vecí v Londýne. Samuel Newey (22) z mesta Solihull neďaleko Birminghamu zahynul v stredu pri boji, napísal v príspevku na sociálnej sieti jeho brat Daniel Newey.

"Mal práve 21 rokov, keď sa rozhodol odcestovať na Ukrajinu, aby sa postavil proti ruskému imperializmu," uviedol. Dodal, že na svojho "malého brata" je hrdý. "Si výnimočný muž, dobrý vojak a jeden z najstatočnejších ľudí, akých som kedy mal tú česť poznať," napísal. Zároveň zverejnil fotografiu svojho brata v ukrajinskej vojenskej uniforme.

Samuel Newey odcestoval na Ukrajinu ako člen zahraničnej dobrovoľníckej bojovej jednotky známej ako Dark Angels. V roku 2020 spolu so svojím otcom Paulom čelil v Británii obvineniam z teroristických trestných činov za to, že v roku 2019 pomáhali Danielovi Neweymu pri ceste do Sýrie bojovať po boku kurdských milícii Oddiely ľudovej sebaobrany (YPG) proti Islamskému štátu, píše The Guardian. Obvinenia britská prokuratúra po preskúmaní stiahla.

--

"Solihull je jednou z nejbohatších oblastí mimo oblast Londýna.[3] V listopadu 2013 časopis uSwitch označil Solihull jako „nejlepší místo pro život“ ve Spojeném království, když se město umístilo v indexu kvality života na prvním místě.[4][5] Obyvatelé distriktu Solihull včetně těch narozených přímo ve městě jsou označovány jako Silhillians (původ slova je neznámý). Mottem města Solihull je Urbs in Rure neboli přeloženo z latiny, město v zemi." /mesto na vidieku/

"Solihull je také sídlem známé automobilky Land Rover"

https://cs.wikipedia.org/wiki/Solihull

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.