Peter MMXX 03.09.2023 08:34 Zobraziť v diskusii

Re: Valerij Pjakin

Otázka – Odpověď V.V. Pjakina ze dne 04.09.2023


Valeriji Viktoroviči Pjakine, nedávno se objevila informace o papežově projevu věnovanému matce Rusi,ve kterém vyzýval mládež v Rusku, aby nezapomínala na dědictví Petra I. a Kateřiny II.

Jak máme rozumět tomutokroku Vatikánu?

Neměl to být vzkaz o totálním oslabeníneokonzervativců v Evropě a ve světě?Je nutné pamatovat na ten kontext,v jakém se papež k té mládeži obrátil.On se obracel na katolickoumládež v Rusku,tedy na tu mládež, která je konceptuálně navázána na zájmy Vatikánu.

Přece dobře víme, co znamenalykřižácké pochody a misionářská hnutí.

Kdy byli vysíláni misionáři, aby svými kázáními obraceli obyvatelstvo a podřizovali ho západní civilizaci.

Kdy se vydávali křižáci silou zbraní podřizovat určité regiony Vatikánu.

Kdy probíhala globalizace podlezápadního vzoru. To je přesně ono.

A přece jsme nezapomněli na devadesátá léta,kdy se do Ruska nahrnuly různé ty sekty

a začaly se prát, jak bych to řekl, o vyznavače církve, kdy tu začal kvést proselytismus,kdy lidé z pravoslavné církveodcházeli do jiných.

Tehdy zde katolická církev dost posílila.

A on se obrací na katolickou mládež,výslovně na ni a říká:

„Vy jste naši vyslanci, vyslanci naší církve a musíte se stát pány Ruska.

Takříkajíc si zprivatizovat jeho minulost.To vy se musíte stát tou řídící elitou,která nám ten stát podřídí.“

Proto když někteří vykládají, jak pěkně mluvil o Rusku, tak ať si nevymýšlí.

Ano, použil určité, dost měkké výrazya do určité míry i pochvalné ve vztahu k Rusku,ale koho uvedl za příklad?

Petra I., který prorazil to oknodo Evropy. A čím se vyznačoval?Petra I. vychovávali jako člověka, jehož úkolem bylo dorazit Rusko, aby přestalo existovat.Petr I. byl vychováván v Německé Slobodě,to on u nás zavedl západní pořádky,to za Petra I. pronikli ve značnémíře na naše území.Ta skutečnost, že se Ruskoza vlády Petra I. stalo impériem,byla více méně nedorozuměním,jednoduše jim něco nevyšlo.

Ono to vypadalo tak,že se globalisté potřebovali vypořádat se Švédskem, aby uvolnili ruce Velké Británie,protože Švédsko svou vnější politikou zasahovalo do té globální a překáželo jim v globalizaci.Pokračovalo v rozmachu Vikingů, v tom, co se projevilo v pochodech Vikingů,kdy fakticky svou vnější expanzí napomáhali procesu globalizace, aniž by si uvědomovali, co dělají.

Švédsko si nebylo vědomo toho, co dělá, nechápalo tu věc a bylo nutno nějak se s ním vypořádat.Z toho důvodu potřebovali posílit Rusko, aby se do sebe vzájemně mohly pustit a co nejdéle se vzájemně zabíjet.V této válce Velká Británie stejnou měrou pomáhala Švédsku i Rusku,přičemž ideologicky Velká Británie zastávalavždy výlučně protiruské pozice.Rusko od počátku nemělo být vnímáno jako spojenec Západu, za žádných okolností:„Ať ale bojuje za naše zájmy!“Když probíhala 2. světová válka…

Co na začátku Velké vlasteneckéválky prohlásil Truman?

„Uvidíme, kdo bude vítězit, když to bude SSSR, tak pomůžeme Německu.

Když bude vítězit Německo, tak pomůžeme SSSR, ať se vzájemně vybíjejí co nejdéle.“

To je přece ten samý princip.Západ ho nijak nezměnil.

A co se týče Ruska, tak vždybyl cílem jeho zánik.Jak řekl Šebaršin: „Západ od Ruskapotřebuje jen jedno…“

Bývalý šéf vnější rozvědkya první šéf FSB,která se po prvním přeformátování nazývala trochu jinak, tak ten řekl:„Západ od Ruska potřebuje jen jedno, aby tu nebylo.“ Aby tu žádné Rusko nebylo. A Petr I. z hlediska kulturypodřídil Rusko západní Evropě.Vždyť to za Petra se změnil jazyk a převzali jsme mnoho západních slov.

A my takové období známe. Jelcin také podřídil Rusko Západu, tedy přesněji, už Gorbačov, a také se tu měnil jazyk. Přebírali jsme ty anglicismy a další, jen abychom jimi nahradili ruská slova.

A jak řešila naše inteligence případy, kdy nešlo nahradit ruská slova? Měnila přízvuk. Dnes to vidíme na příkladu Nigeru. Rusky je to „Níger“, ale všichni ti se vztyčeným prostředníčkem v kapse to vyslovují „Nigér“. Stejně jako Šachnazarov:„My jsme to vyslovovali takto.“ To je pravda, vždyť Šachnazarov patří k tomu pokolení, které sesypalo SSSR, a on se na tom aktivně podílel, jeho otec byl blízkým Gorbačovovým spolubojovníkem, na to se nesmí zapomínat.

To jen obyčejní lidé se pokoušeli SSSR zachránit, zatímco Šachnazarov v té době místo ruské výslovnosti „Níger“ vyslovoval na západní způsob „Nigér“.

Dále papež jmenoval Kateřinu II. To přece byla Němka, která nastoupila na ruský trůn.

A jak se to říká? Prý skvělá kateřinská doba. Udělala mnohé, a to i pro Západ. Mnohé udělala i pro Rusko. Celý ten problém je jen v tom, že jim chybělo už jen trochu času, aby tenkrát Západ zcela ovládl Rusko.

„Tak pokračujte v této linii...“

To je to, o čem on mluví.

On přece nejmenoval Mikuláše I., který se přímo vzepřel Západu, sjednocenému Západu.

A oni se nám snaží vnutit právě tuto matrici Krymské války, která skončila podivnou smrtí Mikuláše I. a plnou kapitulací Alexandra II.

Ve smyslu: „Sice jsme nepřítele porazili, ale dál v té válce pokračovat nemůžeme.“

Sotva jsme se do toho pustili, teprve dorazily sibiřské pluky. Vždyť celou tu dobu za nás válčily druhořadé jednotky, protože ty nejbojeschopnější jednotky jsme měli v Evropě.

Potíže nám dělalo Polsko, abychom nemohli na krymskou frontu přesunout ty nejbojeschopnější jednotky.

Ale postupně jsme vojska přesouvali. Jen si zkuste přesunout se ze Sibiře pěkně pěšky. A sotva jsme dorazili, sotva začala být přesila na naší straně a mohli jsme všechny ty interventy smést do Černého moře, tak Rusko kapitulovalo!

A přesně tohle znovu připravují, stejnou variantu.

Takže nebylo nic dobrého v tom, co řekl papež

o Rusku a v tomto ohledu tu je zajímavá věc. Jeho aparát na rozhořčení Ukrajiny odpověděl: „Ne, ne, o Rusku neříkal nic dobrého.“ A všichni se diví: „Jak to? Vždyť ten jeho aparát opravuje papežova slova. Vždyť on je neomylný a co jednou pronese, to je pravda v poslední instanci.“ Když se však podíváme na papežské dějiny, zvlášť Griguljevič v tomto ohledu velmi dobře zapracoval, náš sovětský rozvědčík, tak uvidíme, že u těch papežů častovali velkou roli hrálo jejich okolí. Jako když krále dělá jeho družina, tak stejné to bylo i s papeži. Ale za toho informačního stavu společnosti to nepronikalo za hranice věčného města.

Ani v tom věčném městě do toho z daleka ne všichni byli zasvěceni, ty informace byly rozděleny podle vrstev. Ta společnost byla tehdy velmi pevně rozvrstvena. Takže v tom, že papežův aparát dělá papeže, není nic zvláštního. Ale v daném případě…

Mimochodem, tohoto papeže také dělá jeho aparát.

Stejně jako zastupuje i Mitchella McConnella: „Chvíli počkejte, on vám to teď poví.“ Nebo když něco vysvětlují místo Bidena.

Místo papeže také často vysvětlují. Ale v daném případě jen odpověděli: „Pořádně si poslechněte, co vlastně řekl. On přece nemluvil o Rusku, o jeho velikosti. On mluvil o tom, že vy, katolická mládež, si musíte podřídit celé ruské dějiny, převzít řízení Ruska a řídit ho v zájmu Západu.“

Tak taková to byla situace, a tady u nás už div neslintali blahem.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.