Zora 11.09.2023 08:45 Zobraziť v diskusii

Re: Zprávy z Německa

4.9.23

Volkswagen omezí výrobu v Hannoveru. Mohou za to záplavy ve Slovinsku

Německá automobilka Volkswagen kvůli chybějícím součástkám pro motory ze Slovinska omezí výrobu v továrně na užitkové automobily v Hannoveru. Uvedl to podle agentury DPA mluvčí podniku. Volkswagen již dříve informoval, že nedávné záplavy ve Slovinsku zasáhly jeho dodavatele součástek pro motory. Několikatýdenní přerušení výroby již kvůli nedostatku součástek ohlásila továrna Volkswagenu v Portugalsku.

„Za současného stavu se musíme připravit na to, že tady v Hannoveru nebudeme moci od poloviny září několik týdnů vyrábět automobily se spalovacím motorem,“ uvedl v neděli mluvčí.

Zcela se tak zastaví výroba dodávkových vozů T6.1, které tvoří největší část produkce továrny v Hannoveru, napsala agentura DPA.

Německý automobilový koncern Volkswagen je největším výrobcem aut v Evropě. Kromě hlavní značky VW zahrnuje také řadu dalších značek, jeho součástí je i česká Škoda Auto.

Volkswagen ve středu uvedl, že v důsledku záplav ve Slovinsku nebude schopen adekvátně zásobovat všechny své továrny. Továrna Volkswagenu v portugalském městě Palmela ve čtvrtek oznámila, že kvůli nedostatku součástek od slovinského dodavatele přeruší výrobu od 11. září do 12. listopadu.


Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.