Peter MMXX 13.09.2023 06:54 Zobraziť v diskusii

Re: Zprávy z USA

Kongresmanka Marjorie Taylor Greeneová hovorí, že štáty by mali „zvážiť vystúpenie z Únie Spojených štátov“

🔶️ Vo februári vyzvala kongresmanka v Georgii Marjorie Taylor Greeneová na „národný rozvod“ medzi červenými a modrými štátmi. Teraz posúva svoju výzvu na rozkol ešte ďalej tým, že povzbudzuje štáty, aby priamo „zvážili vystúpenie z únie“.

🔶️ V pondelok Greeneová (R-Ga.) napísala na X (predtým Twitter), že „ak správca Bidena odmietne zastaviť inváziu kartelu vedeného obchodovaním s ľuďmi a drogami do našej krajiny, štáty by mali zvážiť vystúpenie z únie.“

🔶️ „Od Texasu po New York City po každé mesto v Amerike sa topíme pred Bidenovou zradnou politikou posledných amerických hraníc,“ dodala Greeneová.

🔶️ Pred mesiacmi Greeneová navrhla, že na nápravu sporov medzi republikánskymi a demokratickými štátmi je potrebný „národný rozvod“, a nie povedzme demokratická forma vládnutia. „Skončili sme, od chorých a nechutných kultúrnych problémov, ktoré sa nám pchali do krku, až po zradcovskú politiku Demokratickej poslednej Ameriky,“ povedala vtedy Greeneová.

🔶️ Najpozoruhodnejším pokusom o odtrhnutie v histórii USA je, samozrejme, pokus 11 južných štátov Konfederácie, ktoré sa oddelili od únie v snahe zabrániť zrušeniu otroctva na svojich územiach. Konfederácia bola šikovne porazená v občianskej vojne. Niektorí novodobí republikáni však začali vnímať odtrhnutie ako priaznivú alternatívu k skutočnému vykonávaniu úlohy reprezentatívneho vládnutia.

🔶️ V marci predstavili texaskí republikáni návrh zákona, ktorý by v roku 2024 uskutočnil referendum za odtrhnutie štátu od Spojených štátov. Opatrenie by umožnilo Texasanom hlasovať o tom, „či by štát mal alebo nemal preskúmať možnosť nezávislosti Texasu a predložiť zákonodarnému zboru potenciálne plány“.

🔶️ Opakované výzvy Greeneovej na nástupníctvo nezostali bez povšimnutia jej kolegov v snemovni. "Mám novinku, Marjorie, oddelenie sa vám naposledy tak dobre nevydarilo." Vedeli by ste to, keby vaša strana čítala knihy namiesto toho, aby ich zakazovala. Časť 3 hovorí, že ukladanie vojny proti USA je zrada,“ napísal na Twitteri poslanec Jamaal Bowman (DN.Y.).

https://news.yahoo.com/marjorie-taylor-greene-says-states-192121080.html

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.