Zora 14.09.2023 21:08 Zobraziť v diskusii

Re: Nelegálna migrácia na Slovensku, v Čechách a blízkych krajinách

Trenčín

13.9.23

Trenčania sú na nohách. V uliciach sú migranti, mesto sa snaží situáciu upokojiť

Aktuálne je na území mesta približne 20 migrantov. V najbližších dňoch k nám privezú ešte jeden autobus, teda asi 40 ľudí,“ povedal primátor Richard Rybníček po utorňajšej porade na Krajskom riaditeľstve Policajného zboru v Trenčíne.

--

Primátor však ľudí neupokojil. Tí vravia, že v meste je ich ďaleko viac, ako len spomínaných dvadsať. „Sú všade. Vo vlakoch, na stanici, v parku, pri hrádzi v mieste, kde má Marián Hossa golfové ihrisko, blokujú cyklotrasu, len tam ich je dobrých tridsať, sú pri oddelení cudzineckej polície, pri stavidlách neďaleko záhradkárskej osady ich býva naraz aj päťdesiat,“ povedal jeden z obyvateľov mesta.

Pri záhradkárskej osade sme našli utečencov posedávať a ležať v tieni stromu. Bola medzi nimi jedna žena a 2 malé deti, inak však šlo o samých mladých mužov. Iba na tomto jednom mieste sa ich v jednu chvíľu usadilo približne 15.

--

14.9.23

Školy v Trenčíne budú monitorované. Migranti už vstúpili aj do interiéru jednej z nich

Vedenie základnej školy na Veľkomoravskej ulici v Trenčíne potvrdilo, že v utorok vstúpilo do areálu školy niekoľko migrantov a jeden z nich aj do sociálnych zariadení školy. Potvrdila to aj mestská polícia.

--

Skalité

12.9.23

Poľská polícia naďalej dováža k obci Skalité migrantov. Kempovali aj vedľa budovy základnej školy

Situácia s migrantmi na slovensko-poľskej hranici pokračuje. Vo svojom vyjadrení na sociálnej sieti to uviedol Jozef Cech, starosta kysuckej obce Skalité. Stav s nelegálnou migráciou je podľa neho neúprosný a neakceptovateľný. 

„Aj dnes sme svedkami toho, ako poľská cudzinecká polícia zdržaných migrantov na území Poľska privezie na hraničný prechod Skalité-Zwardoň, a následne slovenská cudzinecká polícia tieto desiatky migrantov prevezme a na základe priznaného rozhodnutia vpustí na územie Slovenska, do katastra našej obce,“ dodáva.

Takýchto migrantov denne prejdú obcou aj desiatky, čo vzbudzuje obavy zo strany obyvateľov. Migranti zo Sýrie sa totiž stávajú voľne pohybujúcimi. Noc trávia na rôznych miestach, pričom v priebehu minulého týždňa našli niekoľko z nich aj v centre obce priamo vedľa budovy základnej školy. 

K narúšaniu verejného poriadku však podľa polície nedochádza, preto nemajú Polícia tvrdí, že v tomto stave nemôže poslať žiadne hliadky na monitoring týchto ľudí,“ uviedol ešte vo štvrtkovom vyjadrení starosta obce Skalité. Apeluje preto na kompetentné orgány, aby v uvedenej veci konali. 


Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.