Zora 16.09.2023 22:42 Zobraziť v diskusii

Re: Zpravy z Polska

Štafeta má pokračovanie:

16.9.23

Varšava od polnoci zakáže autám z Ruska vstupovať na poľské územie

Varšava zakáže osobným autám registrovaným v Rusku vstupovať na poľské územie. Opatrenie začne platiť od nedele, oznámil v sobotu poľský minister vnútra Mariusz Kamiňski, informuje TASR podľa agentúry PAP.

"Vzhľadom na to, že 8. septembra boli zverejnené usmernenia Európskej komisie týkajúce sa zákazu vstupu automobilov registrovaných v Rusku do EÚ, tento zákaz bude na poľských hraniciach platiť od zajtra (17. 9.) a vstúpi do platnosti dnes o polnoci (zo soboty na nedeľu)," uviedol Kamiňski.

Podľa neho sa zákaz bude vzťahovať na všetky osobné vozidlá – vrátane komerčných a súkromných – registrované v Rusku bez ohľadu na to, či je vlastník občanom Ruska alebo iného štátu.

Na nákladné vozidlá registrované v Rusku sa zákaz vstupu do Poľska už vzťahoval.

"Teraz túto záležitosť uzatvárame. Do Poľska sa nedostanú žiadne ruské autá. Platí pravidlo, že auto registrované v Rusku nemá právo vstúpiť do Poľska," vyhlásil Kamiňski s tým, že ide o ďalšiu formu sankcií uvalených na Moskvu v dôsledku ruskej invázie na Ukrajinu. Rusko podľa neho v súčasnosti predstavuje hrozbu pre medzinárodnú bezpečnosť.

Agentúra Reuters pripomenula, že vlani zakázalo Poľsko a pobaltské štáty – Litva, Estónsko, Lotyšsko – vstupovať ruským turistom na ich územie.


Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.