Milo 20.09.2023 13:33 Zobraziť v diskusii

Re: Zpravy z Polska

Zdá sa, že otázka migrantov má potenciál rozhodovať voľby nielen u nás:

Vízový škandál v súčasnosti spôsobuje veľké vzrušenie v Poľsku, ktoré len pár týždňov pred parlamentnými voľbami vyvíja obrovský tlak najmä na pravicovú konzervatívnu vládu: poľskí úradníci údajne nezákonne vydali tisíce, ak nie stovky tisícky víz výmenou za peniaze, najmä v Ázii a Afrike. Tie údajne zahŕňali schengenské víza.

Opozícia následne obvinila vládu, ktorá počas predvolebnej kampane vyvoláva protimigrantské nálady, že do Poľska priviezla „státisíce migrantov“.

Úplné objasnenie v liste adresovanom poľskému ministrovi zahraničných vecí Zbigniewovi Rauovi požaduje aj komisárka EÚ pre vnútro Ylva Johanssonová. Ako informovali noviny „Bild“, komisárka EÚ pre vnútro stanovila 3. október ako konečný termín na zodpovedanie otázok. O 12 dní neskôr si Poliaci zvolia nový parlament.

--

Poľský spravodajca portálu WELT (nemecký orgán transatlantikov a sionistov) :

V Poľsku štátna prokuratúra vyšetruje ministerstvo zahraničia pre nezákonný predaj až 350-tisíc pracovných víz. Cena na čiernom trhu bola podľa poľského novinára Bartosza Wielińského z WELT vyše 5 000 amerických dolárov: „Môžete hovoriť o miliardách, ktoré pretekali.“

https://www.welt.de/politik/ausland/article247575450/Migration-Bundesregierung-will-Antworten-von-Polen-zum-Visa-Skandal.html

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.