Milo 25.09.2023 09:40 Zobraziť v diskusii

Re: Správy - Balkán

Šéf Európskeho výboru pre rozšírenie NATO Fehlinger vyzval na bombardovanie Srbska

Predseda mimovládnej organizácie "Európsky výbor pre rozšírenie NATO" Gunther Fehlinger vyzval alianciu, aby zaútočila na Srbsko na sociálnej sieti X.

"Vyzývam NATO, aby okamžite pripravilo zásah proti Srbsku. Zbombardujte Belehrad práve teraz," napísal Fehlinger.

K incidentu s útokom na políciu samozvanej Kosovskej republiky na severe regiónu došlo v nedeľu 24. septembra v noci. Neznáme osoby strieľali na strážcov zákona pomocou granátov a granátometov - jeden policajt bol zabitý. Potom boli blízke kontrolné stanovištia „Jarine“ a „Brnjak“ uzavreté.

O tom, že na územie pravoslávneho kláštora Banjska vtrhli ozbrojení muži v obrnenom aute, informovala aj Raša-Prizrenská diecéza Srbskej pravoslávnej cirkvi.

Predseda samozvaného Kosova Albin Kurti uviedol, že polícia obkľúčila tri desiatky ozbrojených útočníkov. Boli vyzvaní, aby sa vzdali. Kontingent NATO v Kosove oznámil, že je pripravený zúčastniť sa policajnej operácie .

https://rg.ru/2023/09/24/glava-evropejskogo-komiteta-po-rasshireniiu-nato-felinger-prizval-bombit-serbiiu.html

--

Titulok vyzerá byť hrozivý, pri bližšom pohľade na autora výzvy menej. Je to "iba" provokácia:

Gunther Fehlinger nazývaný aj "cheerleader NATO" už vyzval predtým aj na "rozdelenie Brazílie na päť rôznych štátov" v súvislosti s jej partnerstvom s Ruskom v skupine BRICS.

Je bývalý generálny tajomník Únie malých a stredných podnikov Európskej ľudovej strany . Je zástancom rozširovania NATO a Európskej únie [1] .

Günter Fehlinger sa stal známym vďaka svojim škandalóznym politickým vyhláseniam o rôznych krajinách, ktoré urobil v mene „Európskeho rozvojového výboru NATO“, ktorý nemá nič spoločné s NATO [ 2] .

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.