Zora 25.09.2023 18:30 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Grécka


Stádo oviec v Grécku spáslo vyše 270 kilogramov konope, skákali vyššie ako kozy

23.09.2023

Stádo hladných oviec, ktoré sa potýkali s následkami búrky Daniel, spáslo v skleníku v strednom Grécku vyše 270 kilogramov konope pestovaného pre liečebné použitie. Ovce neskôr skákali vyššie ako kozy, čo je neobvyklé, uviedol majiteľ farmy pri obci Almyros v oblasti Thesálie.

Búrka Daniel priniesla historicky najvyššie mesačné zrážky v Európe. Prívalové lijáky v strednom Grécku viedli k zosuvom pôdy, poničili cesty a mosty a ochromili dodávky vody. Stádo oviec sa pred záplavami uchýlilo do skleníka. Po spasení konope začali ovce podľa pastiera vykazovať "čudné správanie".

"Neviem, či je to na smiech alebo na plač. Bola vlna horúčav a prišli sme o veľa produkcie. Nasledovali záplavy, prišli sme takmer o všetko. A teraz toto," povedal majiteľ farmy Jannis Burunis. "Stádo vliezlo do skleníka a zožralo, čo zostalo. Po pravde neviem, čo povedať," dodal. Ovce "skákali vyššie ako kozy, čo sa nikdy nestáva", oznámil miestna rozhlasová stanica.

V roku 2017 grécka vláda legalizovala používanie konope na liečebné účely. Tento rok Grécko otvorilo svoj vôbec prvý závod na produkciu liečivého konope.

https://hnonline.sk/svet/96106121-stado-oviec-v-grecku-spaslo-vyse-270-kilogramov-konope-skakali-vyssie-ako-kozy?fbclid=IwAR0eUSRNu8lKVQ9ER_oK0fX9Up3__Xs99-BCOeIEH56_L2QFCMNDJNMhPbw

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.