Milo 29.09.2023 12:25 Zobraziť v diskusii

Re: Globálna vojna o zdroje

Kazašský prezident Tokajev v Berlíne na stretnutí s kancelárom Scholzom ubezpečil, že Kazachstan bude dodržiavať sankcie voči Rusku

"Kazachstan jasne uviedol, že bude dodržiavať sankčný režim. Máme kontakty s príslušnými organizáciami, aby sme dodržali sankčný režim, a zdá sa mi, že z nemeckej strany by nemali existovať žiadne obavy týkajúce sa možných krokov zameraných na obchádzanie sankcií." režimu,“ povedal Tokajev.

Tokajev navrhol, aby Nemecko vytvorilo konzorcium pre spoločné surovinové projekty

Moskva. 29. septembra. INTERFAX.RU - Prezident Kazachstanu Kassym-Jomart Tokajev navrhol nemeckému kancelárovi Olafovi Scholzovi vytvorenie konzorcia na realizáciu spoločných projektov v oblasti surovín medzi oboma krajinami, informovala tlačová služba šéfa Kazachstanu.

"Podľa odhadov Svetovej banky je v Kazachstane viac ako 5 tisíc neobjavených ložísk v hodnote viac ako 46 biliónov dolárov. Preto som navrhol kancelárovi Olafovi Scholzovi, aby vytvoril konzorcium na realizáciu spoločných projektov v oblasti surovín," cituje tlačová služba slová prezidenta, ktorý vystúpil vo štvrtok v Berlíne pri „okrúhlom stole“ podnikateľských kruhov oboch krajín.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.