Zora 29.09.2023 15:34 Zobraziť v diskusii

Re: COVID - následky vakcín


čo bolo včera konšpiráciou ...

29.9.23

Vedci odhalili ďalší vedľajší účinok vakcín proti covidu: Ide o poriadnu nepríjemnosť

Nórski vedci vydali varovanie, že vakcíny proti covidu spoločností Pfizer, Moderna a AstraZeneca spôsobujú neočakávané vaginálne krvácanie u starších žien a žien užívajúcich antikoncepciu. Riziko krvácania u starších žien sa po očkovaní vakcínou proti covidu zvýšilo dvakrát až trikrát.

Zatiaľ čo zmeny krvácania a menštruácie u menštruujúcich žien po očkovaní sú známe už niekoľko rokov, len málo štúdií sa zaoberalo dopadom na ženy, ktoré normálne nemenštruujú, ako napríklad staršie ženy a ženy užívajúce antikoncepciu.

Odborníci si nie sú úplne istí, prečo k zmenám menštruácie dochádza, ale niektorí sa domnievajú, že vakcína spôsobuje zápaly niektorých telesných tkanív, ktoré spôsobujú zmeny sliznice maternice a hladiny hormónov v celom tele.

„Už od začiatku pandémie sme účastníkom výskumu rozosielali dvakrát týždenne dotazníky, aby sme sledovali jej účinky. V prvom dotazníku, ktorý sa týkal očkovania proti COVID-19 a bol zaslaný v roku 2021, niektoré ženy v poliach s voľným textom uviedli, že sa u nich vyskytlo silné menštruačné krvácanie. To nás nabádalo k tomu, aby sme sa štruktúrovane spýtali na priebeh krvácania,“ uviedla k motivácii skúmať túto tému hlavná autorka doktorka Kristine Blixová z Nórskeho inštitútu verejného zdravia v Osle.

Z výskumu vyplynulo nasledujúce: Nevysvetliteľné krvácanie hlásilo 45 percent žien po menopauze, 51 percent žien v perimenopauze a 55 percent žien pred menopauzou.


Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.