Zora 30.09.2023 14:49 Zobraziť v diskusii

Re: Neskoré voľby 30.9.2023


Volebné moratórium sa predĺži! Znepokojivý dôvod: Čo sa stalo?

Volebné moratórium, ktoré sa malo skončiť dnes o 22:00 uzavretím volebných miestností, sa predĺži minimálne o 40 minút.

Ako pre médiá uviedol hovorca rezortu vnútra Matej Neumann, v jednom volebnom okrsku v bratislavskej Petržalke totiž skolaboval člen komisie. Volebná miestnosť tak bola istý čas uzatvorená. Hlasovanie v parlamentných voľbách sa začalo dnes o 7:00. Väčšina miestností by sa mala uzavrieť v plánovaný čas, teda o 22:00.

Mestská časť na sociálnej sieti spresnila, že k prípadu došlo v okrsku č. 41 na Základnej škole Gessayova 2. "Z dôvodu zdravotných komplikácií jedného z členov komisie, ktoré si vyžadovali zásah záchranárov, bude v tomto okrsku predĺžená možnosť odvoliť o 40 minút," informuje petržalská samospráva. V tomto volebnom okrsku tak budú môcť voliči odovzdať hlasovací lístok do 22.40 h.

--

Ulica je pomenovaná podľa Ignáca Gessaya (1874 – 1928), slovenského novinára a politika pôsobiaceho v USA.

V roku 1907 bol spoluzakladateľom Slovenskej ligy v Amerike. Aktívne sa zúčastnil československého zahraničného odboja, zúčastnil sa prípravy Clevelandskej dohody, bol signatárom Pittsburskej dohody, bol členom Odbočky Československej národnej rady v USA. Ako člen česko-slovenskej delegácie sa zúčastnil na mierovej konferencii v Paríži. Od roku 1920 až do svojej do smrti pôsobil na Slovensku ako predstaviteľ americkej Slovenskej ligy, založil Slovenskú ligu na Slovensku. Ako signatár Pittsburskej dohody presadzoval jej realizáciu, aj preto sa pridal k slovenskému autonomizmu.


Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.