Zora 03.10.2023 23:22 Zobraziť v diskusii

Re: Zprávy z USA

Gangy vykrádají v Americe obchody, bránit jim se trestá

3.10.23


Bylo jich asi sto, přijeli desítkami aut jako loupeživá karavana a během pár minut vybílili luxusní obchody v centru Filadelfie. Metodicky postupovali krám po krámu a dopadlo to, jako když prolétnou kobylky. Applestore, Foot Locker, Lululemon a tak dál. Samé dobré zboží. Zůstaly jen prázdné regály a očesané figuríny. Takhle vypadá nová vlna amerického nakupování. Podílejí se na tom organizované skupiny, které mají specialisty nejen na krádeže, ale také na prodej kořisti a zametení finančních stop.

Je to obrovský nový byznys za sto miliard dolarů. Zhruba tolik gangy za rok ukradnou přímo z obchodů. Ne po nocích, ale během otvírací doby. Přímo mezi zákazníky.

Některé skupiny berou všechno a podnikají kobercové nálety na nákupní centra nebo obchodní domy, jiné se specializují na určité zboží, třeba jen elektroniku. Typické jsou tenisky nebo smartphony.

V létě byla v Georgii vyhozena prodavačka za to, že se pokusila lupiče zastavit. Jiná jinde dopadla stejně, protože zavolala policii, a další skončila na ulici kvůli tomu, že chtěla lupiče natočit na video.


https://zvedavec.news/vezkratce/19868/

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.